Wat zijn de mooiste plekken in het hart van Overijssel?

Datum: 10-05-2022

9.54 uur - Op dit moment is er een onderzoek onder inwoners van de gemeente Hellendoorn. De partijen die samenwerken in het gebied tussen Ommen en Diepenheim en Raalte en Wierden, willen graag weten hoe inwoners het gebied beleven.

 
 
Samenwerken aan het landschap van de toekomst
Onder de werktitel ‘Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal’ is een unieke samenwerking tussen meer dan 18 partners uit het hart van Overijssel op gang gekomen. Van waterbedrijf tot de Land- en Tuinbouworganisatie, van overheid tot natuurpartijen, van landgoederen tot waterbedrijf en waterschap. Samen werken ze in het gebied tussen grofweg Ommen en Diepenheim en Raalte en Wierden, aan het landschap van de toekomst. Een landschap vol cultuur en -erfgoed en duurzaam toerisme. Met een gezonde economie met perspectief voor de landbouw en met mooie natuur in een groene en gezonde leefomgeving,
 
Wat vinden inwoners belangrijk?
Maar wat vinden inwoners belangrijk in dit gebied? Wat zijn de mooiste en meest geliefde plekjes? Is wandelen favoriet of juist logeren bij de boer of kanoën op de Regge? Veel inwoners zetten zich vrijwillig in, bijvoorbeeld om historische plekjes te onderzoeken of gids om mensen rond te leiden in het landschap. Zijn er nog meer of andere dingen waar inwoners zich voor zouden willen inzetten? Dat soort vragen staan in het bewonersonderzoek. Inwoners van de gemeentes Hof van Twente, Wierden, Twenterand, Hellendoorn, Raalte, Ommen en Rijssen-Holten zijn uitgenodigd om het onderzoek in te vullen. Wilt u meewerken en vertellen wat u vindt van uw woonomgeving? Klik dan hier https://bit.ly/3kQTHi7 .
 
Advies
De uitkomsten worden gebundeld in een advies. Dat advies helpt de 18 partners in het gebied om rekening te houden met wat inwoners belangrijk vinden in het gebied en hoe inwoners meer betrokken kunnen worden.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mem schreef op 11-05-2022

Sallandse Heuvelrug is ook prachtig Alleen je mag er weinig van genieten en of gebruik van maken. Nu weer is de Mountainbikeroute weer punt van discussie. Belachelijk dat het wordt afgesloten. Zo langzamerhand kunnen ze om de hele Sallandse Heuvelrug beter een groot hek plaatsen. Heel erg jammer voor bepaalde activiteiten. Belachelijk

Pip schreef op 12-05-2022

Veel te veel mensen. En slordig met de mooie natuur. Ik wandelde laatst weer weer eens bij Noetsele. Blauwe route. Viel me op hoeveel wc-papier mensen achterlaten. Dat is veel erger geworden. Gewoon in het zicht. Ook een mondkapje met de poep er op. Mensen neem je papier mee naar huis.

Lassie schreef op 12-05-2022

Zelf vervend mountainbiker geweest van 2010 t/m 2014. Het was toen nog heerlijk rustig in de bossen, zowel met fietsers als wandelaars. Sinds een aantal jaren hebben deze activiteiten een enorme groei doorgemaakt en is er bijna nergens meer een stukje rust te vinden.

Lokaal Hart schreef op 14-05-2022

@Mem: dat is natuurlijk onzin. Pip en Lassie verwoorden het goed. Het is erg druk en er wordt door veel te veel mensen te weinig rekening gehouden met de natuur. Logisch dat er dan paal en perk aan gesteld wordt. En een tijdelijke afsluiting van de Mountainbikeroute betekent dus nog geen hek om de Sallandse Heuvelrug. Die komt er ook niet, maar natuur is kwetsbaar en te weinig mensen houden daar rekening mee helaas.

Alfons Krukkert schreef op 16-05-2022

Ben een fanatieke wandelaar en erger mij al jaren groen en geel aan het vele gekap van goede bomen op de Sallandse Heuvelrug. Wetenschappers pleiten ervoor om zoveel mogelijk bomen te planten in verband met de opname van CO2.Al jaren doen we het tegenovergestelde op de Sallandse Heuvelrug. Ook erger ik mij aan de Natuurorganisaties, Staatsbosbeheer, Stichting Natuuralert, die een hazelworm of een zandhagedis belangrijker vinden dan een mens. De wandelaar en de mountainbiker worden kontinu aangevallen door deze organisaties. Deze organisaties zouden wat meer naar zichzelf moeten kijken. Het laatste half jaar heb ik niet anders gehoord, dan de motorzaag, honderden goede bomen zijn er gekapt, hoeveel diertjes zijn er wel niet omgekomen, tientallen ree├źn zijn weggejaagd, een enkele ree is doodgereden op de Toeristenweg. Maar daar, hoor ik deze organisaties niet over.

Harm schreef op 16-05-2022

Mountainbikers heb een mooie en eigen route's. Hulde en dat moet zo blijven..Geef ook de wielrenners eigen route's..........

Han schreef op 17-05-2022

Tja, mountainbikers en wielrenners. De nieuwe wappies zullen we maar zeggen. Je hoort en ziet geregeld dat deze gasten op de openbare weg fietsen in plaats van op het daarvoor aangewezen fietspad. En dan hebben ze ook nog het lef om te klagen als ze worden afgesneden of van de sokken worden gereden. En nu terug naar de discussie. De Sallandse heuvelrug is natuurlijk het speeltje van de linkse elite, je weet wel, diegenen die zich ver boven het klootjesvolk verheven voelen. Inderdaad SBB is daar ook van. Het is SBB zijn speeltje en daar mag de rest niet aanzitten. Te triest voor woorden.

Hartogh schreef op 18-05-2022

Ons Nationaal Park zou 'm.i. beter "Nationaal Sportpark" kunnen heten. Elk weekend is het bijna raak. Mountai bikers die overal rijden behalve op de daarvoor aangelegde routes. Hardloop wedstrijden. Ilegale Motorcrossers . Wil je rustig lopen pak dan een paardenroute. Paarden trappen met hun "edele" benen de wandelpaden kapot. Komt nog bij de talloze loslopende honden. De sterke hand? Nooit zien optreden. Maar er is ook een andere kant van elk verhaal. De mountainbikeroute moet volgens velen afgesloten worden ter bescherming van de zandhagedis en hazelworm. Is wat van te zeggen. Ik heb ook diverse doodgereden dieren gezien. Dit jaar echter niet. Voorlopig zien we deze dieren ook niet. Er is geen vierkante meter sportpark incl. Zandhagedis en hazelworm dat niet is vermorzeld onder de idioot zware tractoren met aanhangers die zonodig eoa Noors poeder moesten uitstrooien. Ik zou sport concentreren aan de noordzijde van de N35 , laat de zaag eens in de kast en brand veel vaker grote stukken heide af.

Gerrit schreef op 18-05-2022

Afgelopen maandag 16 mei liep ik over de Holterweg ter hoogte van de Schouwenburgweg. Worden daar stapels boomstammen opgeladen op een dieplader. De vele vogelnesten met eieren en zelfs jonge vogels tussen deze stammen werden zonder er naar om te zien vernield. SBB in geen velden of wegen te bekennen. Natuurbeheer laten we maar zeggen.

Jeanette Jansen schreef op 20-05-2022

Wel jammer dat je sommige groepen moutainbikers al van afstand hoort aankomen.

Truus schreef op 20-05-2022

Jeannette Jansen Daar kunnen ze niets aan doen. Die te strakke broekjes knellen het zaakje af van onder. Geen wonder dat ze gaan schreeuwen

Pibernik schreef op 21-05-2022

Best wel handig dat je ze van ver aan hoort komen dan kan je op tijd aan de kant gaan.

Uw reactie

Naam:
Bericht: