Hellendoorn presenteert kandidaat-wethouders

Datum: 06-05-2022

15.05 uur - Gea Oord (Lokaal Hellendoorn), Annemarie Dubbink (Lokaal Hellendoorn), Peter Lage Venterink (GroenLinks) en Egbert Nijenbanning (VVD) zijn de vier kandidaat-wethouders. De beëdiging van de nieuwe wethouders vindt plaats op maandag 23 mei tegelijkertijd met de presentatie van het akkoord op hoofdlijnen.  

 
Op basis van de uitkomsten van het informatieproces werkte formateur Trees Vloothuis de afgelopen weken samen met de drie partijen aan de vorming van een akkoord op hoofdlijnen. Bij de uitvoering van het akkoord is ruimte voor inbreng van inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en alle partijen van de gemeenteraad. De drie partijen streven naar een open bestuurscultuur met respect voor elkaars rol en functie. 'We kijken verder vooruit dan vier jaar. Een toekomstbestendige gemeente is wat we willen. Een mooi Hellendoorn met ruimte voor iedereen om mee te doen en mee te beslissen. Van inwoner tot raadslid, van werknemer tot ondernemer, van vrijwilliger tot professional, van jong tot oud in alle kernen. Want Hellendoorn maken we met elkaar!', aldus de fractievoorzitters van de drie partijen. 
 
Voorlopige verdeling portefeuilles 
De definitieve portefeuilleverdeling wordt vastgesteld in de eerste officiële collegevergadering na beëdiging. De voorlopige verdeling van de portefeuilles ziet er als volgt uit. 
Gea Oord (Lokaal Hellendoorn), wethouder Financiën, Wonen en Ruimtelijke Ordening 
Annemarie Dubbink (Lokaal Hellendoorn), wethouder Democratische Vernieuwing, Zorg, Welzijn, Leefbaar Platteland en Klimaat 
Peter Lage Venterink (GroenLinks), wethouder Werk en Inkomen, Jeugd, Onderwijs, Sport en Cultuur 
Egbert Nijenbanning (VVD), wethouder Economie, Vrije Tijdseconomie en Toerisme, Openbare Ruimte en Mobiliteit 
 
In een speciale raadsvergadering op maandag 23 mei worden de kandidaat-wethouders formeel beëdigd. U bent van harte welkom om de vergadering persoonlijk bij te wonen of te volgen via de livestream op raad.hellendoorn.nl.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Lassie schreef op 06-05-2022

Veel succes gewenst!!!

Lokaal Hart schreef op 07-05-2022

Lijken me in ieder geval op het eerste gezicht mensen die wel een stuk inhoud en kennis hebben. Dus inderdaad succes gewenst.

Han schreef op 07-05-2022

Prima verdeling van de portefeuilles lijkt me. Ik wens jullie veel succes en maak er aub geen zootje van.

Pietje Puk schreef op 08-05-2022

We zien wel wat het wordt. Veel succes.

Uw reactie

Naam:
Bericht: