Lokaal Hellendoorn komt met een alternatief plan voor oversteek N35

Datum: 24-09-2021

8.22 uur - Lokaal Hellendoorn staat niet achter het plan van B&W Hellendoorn om voor fietsers en wandelaars twee bruggen over de N35 bij de Paarse Poort en in het verlengde van de Oude Deventerweg te realiseren. De lokale politieke partij heeft daarom een alternatief plan ontwikkeld dat veiliger en efficiënter is.

Volgens Lokaal Hellendoorn is het plan van het college financieel onverantwoord, onlogisch en draagt het onvoldoende bij aan de verkeersveiligheid. Daarbij komt dat inwoners van de gemeente, met name uit Haarle, er weinig mee opschieten.
 
Annemarie Dubbink, fractievoorzitter van Lokaal Hellendoorn: “het plan van het college maakt geen gebruik van de natuurlijke verbindingen die er zijn over de N35 richting Haarle. Wij doen dat wel en pleiten daarom voor een oversteek bij de Rendac. Dan krijg je een betere verbinding die aansluit bij bestaande wandel- en fietsroutes.”
 
Volgens Dubbink loopt de gemeente met het plan van het college grote financiële risico’s omdat de aanleg- en exploitatiekosten onvoldoende inzichtelijk zijn. Zo verwacht Lokaal Hellendoorn dat de infrastructurele aanpassingen veel geld gaan kosten en dat terwijl de gemeente Hellendoorn financieel nog steeds in zwaar weer zit.
“Om nu te komen met plannen waarvan nut en noodzaak ontbreken is onverantwoord. Door een fietspad te realiseren aan de noordzijde vanaf de Paarse Poort naar de paralelweg bij de Rendac wordt het onveiliger omdat vrachtwagens van de Rendac dagelijks meerdere malen gebruik moeten maken van de paralelweg. Bovendien komen in het voorstel van het college twee fietspaden aan de noordzijde dicht bij elkaar te liggen wat weinig efficiënt is en bovendien een negatieve impact heeft op de natuur. Verder zijn de voorgestelde bruggen slecht te gebruiken door ouderen en gehandicapten”.
 
Lokaal Hellendoorn wil in haar alternatieve plan de tunnel bij de Rendac naar Twilhaar doortrekken zodat fietsers en wandelaars veilig onder de N35 door kunnen. Er zijn volgens de partij voldoende mogelijkheden hier een brede, gebruikersvriendelijke en sociaal veilige tunnel te realiseren.
 
Lokaal Hellendoorn heeft over deze kwestie een brief geschreven aan het college.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Harm schreef op 25-09-2021

Een goed plan en als je er 3 tunnels aanlegt, is het nog een hele besparing, dus politiek denk goed na, want de verkiezing komt eraan....

Jos schreef op 25-09-2021

Een tunnel kost al snel meer dan 3 miljoen euro. Kijk naar de fietstunnel in olst welke hegeman heeft aangelegd voor een prijs van 2,6 miljoen. De plannen van lokaal worden met de tijd steeds duurder.

Han schreef op 26-09-2021

Er is maar één echte oplossing. Van de N35 een 2x2 autoweg maken met een tunnel en op- en afritten bij de bestaande oversteken.

Harm schreef op 26-09-2021

Kijk eens bij Delden met de mooie bruggen waar praktisch niemand gebruik van maakt, bruggen zijn geldverspilling, dus gewoon kiezen voor tunnels en wethouder zet je rug eens strak en ga ervoor en los de problemen eindelijk eens op....

Harm schreef op 03-10-2021

Wat de tunnels betreft is Rijssen een voorbeeld en ook voor rotondes doen ze dat goed en zijn de Rijssense bedrijven meer dan welkom bij ons......

Geronimo schreef op 15-10-2021

En de raad doet het weer moeilijk, ondanks dat zij er geen gebruik van maken, willen ze toch hun zin doordrukken. Post gewoon een week lang, bij de N35 in Haarle. Vraag de mensen die er oversteken, wat zij willen en je hebt een uitkomst die de belanghebbende gebruikers willen. Desnoods de duurdere uitvoering, maar tevreden mensen. Zo moeilijk is het allemaal toch niet?

Han schreef op 17-10-2021

Gezien de arrogantie van de raadsleden afdruipt Geronimo, dan kan ik niet anders concluderen dat het erg moeilijk is voor deze figuren.

Uw reactie

Naam:
Bericht: