Voorlopig nog even geen open tuindagen op De Jipkesbelt

Datum: 28-04-2021

18:02 uur - Ook dit jaar houdt Tuinvereniging De Jipkesbelt in Hulsen nog even geen open dagen op het tuincomplex in verband met de regels rondom de coronacrisis. Mogelijkerwijs is het later dit jaar wel mogelijk om nog open dagen te houden, maar voorlopig houdt het bestuur een slag om de arm om haar tuinders én bezoekers te beschermen. Zomeractiviteiten voorlopig afgelast
Alle zomeractiviteiten op het tuincomplex, zoals de Plantjesdag, open dagen en de summerfair zijn tot nader order afgelast, ook al zijn er enkele versoepelingen van de regels van kracht geworden. Toch is het mogelijk voor bezoekers om groente en fruit te kopen bij de tuinders op het complex. Van maandag tot zaterdag kan men bij de tuinen zelf van 9.00 tot 12.00 uur groente en fruit kopen, wel met inachtneming van de nog steeds geldende coronaregels van het RIVM.

Wachtlijst blijft groeien
De afgelasting houdt niet in dat het leven op de Jipkesbelt stil ligt. In tegendeel! In de afgelopen winter is er hard gewerkt om het complex helemaal van een metamorfose te voorzien. Een groep tuinders heeft ervoor gezorgd dat er een aantal nieuwe tuinen is aangelegd, om zo de wachtlijst te kunnen inkorten. Door de coronacrisis is er een enorme belangstelling ontstaan voor de moestuinen op de Jipkesbelt. ‘Iedere keer als we denken dat de lijst bijna weg is, komen er weer nieuwe aanmeldingen binnen’, aldus bestuurslid Barbara Plaggenmarsch. Er is een zestal tuinen bijgekomen, die intussen allemaal al weer bezet zijn, maar de wachtlijst is ondertussen ook weer gegroeid.

Moestuinen 2.0
Met een nieuwe omheining en het nodige snoeiwerk op en om het complex, is de metamorfose van het terrein compleet. ‘De tuinders hebben er duidelijk zin in, wie nu op de Jipkesbelt komt, is getuige van moes-tuinieren 2.0. Met de nieuwe, vaak jonge tuinders, is een nieuw tijdperk ingeluid en zie je dat de tuinen niet alleen meer uit rechte bedden met boontjes en boerenkool bestaan. Menig tuinder heeft zich laten inspireren en dat levert mooi gestileerde tuinen op, waar hard aan wordt gewerkt. Zaadjes van aparte groenten en bloemen zoals paarse boerenkool, aardbeienspinazie, kardoen en zwarte stokrozen zijn in de afgelopen week in de grond gestopt en nu is het wachten op het resultaat. De tuinders zien het nieuwe seizoen dan ook met groot vertrouwen tegemoet.
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: