Geen spoed, wel brandweer ter plaatse nodig? Bel 0900-0904

Datum: 10-10-2020

 
18.15 uur - Op maandag 12 oktober gaat het nieuwe landelijke telefoonnummer voor 'Geen spoed, wel brandweer ter plaatse nodig' in de lucht. Het nummer is 0900-0904 en komt als aparte lijn binnen bij de meldkamer. Het nummer 112 blijft hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties.

Met dit nieuwe landelijke nummer beschikt de brandweer voortaan over één ingang voor alle meldingen zonder spoed. Op die manier blijft 112 vrij voor alle levensbedreigende situaties.
 
24 uur per dag bereikbaar.
Het nummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar. Na het inspreken van de plaatsnaam wordt de beller doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer. Hiermee komt een einde aan het tijdperk waarin elke regio een eigen telefoonnummer had om de brandweer in geen-spoed situaties te bereiken.
 
Geen spoed.
Er zijn veel situaties denkbaar waar de brandweer niet met spoed naar toe hoeft. Denk bijvoorbeeld aan een vermoeid paard dat niet meer zelf uit de sloot kan komen, een boom die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt of een waterlekkage waardoor straten blank komen te staan.
Het gaat dus om situaties, die op dat moment niet gevaarlijk of levensbedreigend zijn. Voor zulke situaties wordt burgers gevraagd om voortaan 0900-0904 te bellen.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: