NKC '51 in tweede helft ten onder bij Nic.

Datum: 21-09-2020

13.04 uur - Afgelopen zaterdag speelde NKC’51 tegen de gedeelde koploper Nic. uit Groningen. Zowel NKC ’51 als Nic. wisten de voorgaande wedstrijden te winnen, dus stond er veel op het spel. NKC ’51 begon door ziekte aan een gewijzigde opstelling, Martijn Klompjan verving Gerd Nijkamp. NKC ’51 begon niet scherp aan de wedstrijd.

De eerste aanval had moeite om de korf te vinden en het was daarom Nic. dat de score opende. De gelijkmaker werd nog gemaakt, maar vervolgens was het Nic. dat het voortouw in de wedstrijd nam. De scheidsrechter van dienst liet niet veel toe en strooide met vrije ballen en strafworpen. NKC ’51 ging hier niet goed mee om, waardoor Nic. uit kon lopen naar een 5-1 voorsprong. NKC ’51 kon iets terug doen tot 5-3, maar Nic. zorgde ervoor dat de Nijverdallers een kwartier lang niet dichterbij kon komen. Aanvallend begon het bij de ploeg uit Groningen te haperen, dit was voor NKC ’51 de uitgelezen kans om dichterbij te kruipen. NKC ’51 bleef aanvallend doorgaan en uiteindelijk bij 10-10 was de stand weer gelijk. Voor rust wist NKC ’51 de stand om te buigen en nam een voorsprong van 10-12. In de laatste minuut werd de voorsprong uitgebreid naar een 11-14 ruststand.

Het eerste doelpunt na rust werd snel genoteerd door NKC ’51, 11-15. Een comfortabele voorsprong van NKC ’51 verdween daarna als sneeuw voor de zon. Nic. schakelde een tandje bij en kreeg vleugels. NKC ’51 kon af en toe haar doelpunten meepakken, maar kon niet voorkomen dat Nic. bij 19-19 weer langszij kwam. Hierna verdween de spirit bij de Nijverdallers. De spelers van Nic. werden opgezweept en trokken de wedstrijd weer naar zich toe. Nic. wist bijna elke aanval te promoveren tot een doelpunt, NKC’51 was minder scherp, maakte daarbij verdedigend veel fouten en daardoor liep Nic. uit naar een grote voorsprong, 26-21. NKC’51 kon niet meer bijschakelen en Nic. ging vrolijk door met scoren. Via 26-21, 28-22 en 30-23 werd het uiteindelijk een verdiende nederlaag voor NKC’51. Eindstand 31-23.

Komend weekeind speelt NKC’51 wederom een uitwedstrijd en is AVO uit Assen de tegenstander. Aanvang 17:00 uur.