VVD: NZ verbinding Hellendoorn

Datum: 03-03-2014

15.06 uur - Wij als lokale VVD vinden een goede NZ  verbinding van groot belang. De huidige route ( o.a. Schuilenburgerweg dorp) is te smal voor het moderne vrachtverkeer.  Het nu aan te leggen nieuwe tracé is besloten in een bestemmingsplan uit 2006.

 

Dat is al een hele tijd geleden en uitgangspunt was destijds, dat er een nieuwbouw wijk gerealiseerd zou worden in Hellendoorn Noord. Nu, 8 jaar later, is de situatie drastisch veranderd. Door de crisis is de nieuwbouw wijk nog maar voor een kwart ontwikkeld en de vraag nu is of de rest ooit nog wel gebouwd gaat worden. Het is derhalve verstandig deze plannen nog eens kritisch te bekijken.

Wij als VVD vinden dat er best wel een heroverweging mag plaats vinden omtrent de afsluiting van de Schuilenburgerweg en op de Ommerweg ter hoogte van de joodse begraafplaats. Tevens kun je heroverwegen of de hoofdroute via het Werminkserve wel gewenst is.

Het bestemmingsplan uit 2006 is onherroepelijk. Dat weten wij ook. Toevoegen kan niet….maar weglaten wel. Tevens moet er om de 10 jaar een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld en dat is dus over 2 jaar, wanneer de eerste schop net de grond in gaat. 

Wij als VVD hebben in het verleden regelmatig ons ongenoegen kenbaar gemaakt over dit tracé. Mede, nu bewoners  uit de Höfte en Hellendoorn-Noord, hebben aangegeven niet gelukkig te zijn met eerder vastgestelde route en afsluitingen, verzoeken wij als VVD het volgende aan het huidige en toekomstige College:  Leg de NZ z.s.m. aan, maar laat de praktijk eerst uitwijzen hoe de toekomstige verkeersstromen gaan lopen. Sluit nog geen wegen af, maar beslis daarover later; op basis van ervaringen en niet op basis van verwachtingen.

Onze verwachtingen in 2006 waren ook dat Hellendoorn-Noord in 2015/16 volgebouwd zou zijn!

De nieuw aan te leggen NZ verbinding haalt al zoveel doorgaand verkeer uit de woonstraten dat verdere verkeersmaatregelen zoals bovengenoemde afsluitingen o.i. niet nodig zijn.

Namens VVD Hellendoorn,

Winnie  Müller.


 

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

henkie schreef op 03-03-2014

Ik ben de weg een beetje, noemen ze dit verkiezingspraat.?

roelofs schreef op 04-03-2014

Nee henkie, dit noemt men voortschrijdend inzicht. Ik ben geen vvd-stemmer maar hier hebben ze wel een goed punt.

Keurig schreef op 04-03-2014

Niet blind en onnodig vasthouden aan zaken als ze te herzien zijn zonder al te veel implicaties. Tijden veranderen nu eenmaal. Heroverweging is dan gepast.

William S. Burroughs schreef op 08-01-2017

Hans Wiegel nieuwe columnist Telegraaf. Ook wel de clubkrant van de VVD genoemd. Het is immers verkiezingstijd? Wat de man echter vergeet is dat het zijn tijd allang niet meer is. Hij staat als VVD-coryfee al jaren als beste stuurman aan de wal maar vind het nu klaarblijkelijk weer nodig om te gaan stoken. Met als resultaat niks anders dan onrust zaaien. Want zijn ooit uitgevonden wiel hangt al jaren aan de wilgen en moet daar ook vooral blijven hangen. Het politieke landschap is met de jaren veranderd en daar helpt een betweter uit de vorige eeuw natuurlijk niks aan. Tot slot mag Wiegel van mij natuurlijk stoken wat hij wil. Ik zal er niet koud of warm van worden. Curieus is het echter wel dus wees gewaarschuwd voor de mooie praatjes. Daar hebben we er immers al eentje van. Een flinke pot met zout maakt zijn columns waarschijnlijk wel te pruimen. Tot zover mijn opmerking/waarschuwing ergens vanaf de wal. Tja ... wat Wiegel kan ... ? Prettige dag.

Mitis schreef op 08-01-2017

Haha WSB, Jouw antipathie jegens de (lokale) VVD was me niet ontgaan, ik kan me er wat bij voorstellen. Lokaal stem ik er ook nooit op, ik had jaren een lokale VVD voorman als buurman, hij groette uitsluitend tegen de verkiezingen ik vond dat wel humor..

gerard mensink schreef op 09-01-2017

Voor de duidelijkheid het is niet alleen de Ommerweg de Kasteelstraat ook dicht in verband parkeren voetbal op zaterdag ,doe je de zaak niet op niet op slot gaat niemand over de nieuwe weg lekker breed fiets en wandel pad.

William S. Burroughs schreef op 10-01-2017

Aan Mitis. Dat is het welbekende teken aan de wand. Tijdens verkiezingen is men er zogenaamd voor iedereen om er vervolgens na de verkiezingen weer gewoon voor dezelfde kleine club te zijn. Het is inderdaad mijn club niet. Toch was ik van mening dat ik mijn kleine irritatie rondom Wiegel even uit moest spreken. Dat lucht op en voorkomt een grotere irritatie. Prettige dag.

Geronimo schreef op 10-01-2017

@WSB, ook maar geen telegraaf meer lezen, hierin krijgt HW een eigen column. Verder heeft 3 kabinetten Rutte ons geen stap vooruit gebracht, maar wel achteruit.

Mitis schreef op 10-01-2017

@ Geronimo: Typische reactie gebaseerd op emotie, niet op feiten...

Geronimo schreef op 11-01-2017

@Mitis, defensie geen bezuiniging, wat is onze defensie erop vooruitgegaan. 1000 euro nog steeds niet gezien. Nederlandse bijdrage en de Europese begroting moet omlaag, hebben we gemerkt. Tekort € 16 miljard wegwerken en in 2017 minimaal - 1,1% bbp, kijk zelf maar na. Tweede kerncentrale naast Borssele, ik zie er steeds nog maar een. Investeren in onderwijs, als je de basisbeurs hoger onderwijs verhoogt, ja dan klopt dat. Wil je er nog meer?

Mitis schreef op 11-01-2017

@Geronimo: De regering die jij wenst - al jouw wensen vervult - kom er nooit, I feel so sorry for you...

Geronimo schreef op 11-01-2017

@Mitis, reageer zelf eens inhoudelijk. Je vond mijn reactie emotioneel, zonder feiten en als ik ze jouw dan geef, kom je zelf met zo'n slap antwoord. Ik begrijp ook wel dat een partij niet al zijn punten binnenhaald, in een coalitie. Maar ik kan je nog meer punten geven, maar geen enkele is door de VVD gerealiseerd, terwijl het toch de grootste regeringspartij is.

Mitis. schreef op 11-01-2017

@ Geronimo: In deze val trap ik niet. Natuurlijk een paar punten zowel positief als negatief zijn zo genoemd. Wij hebben een representatieve democratie. Dit houd in dat wij met zijn alleen een landsbestuur kiezen die hun best doen om de schaarse middelen evenwichtig te verdelen. In die zin vond ik de combinatie VVD met de PvdA een hele goede. Hoe het af zou lopen met de PvdA was mij direct duidelijk PvdA'ers zijn per definitie nooit tevreden. Je ziet nu hoe dom en weinig principieel die keizers zijn ze rennen zo naar de volgende droom de PVV. Op naar de emocratie, voor je door hebt zijn we terug naar 1930...

William S. Burroughs schreef op 25-09-2019

Wat een walgelijke motie las ik in de Tubantia. Hoe steek je populistisch een mes in de rug van Joosten en wijlen Op den Dries. En daarmee bedoel ik hun democratisch verkregen functie als wethouder. Die nu plotseling een overbodige functie schijnt te zijn? De beide heren liepen er schijnbaar dus voor Jan met de korte achternaam? Wat een gebrek aan respect en onsterfelijk belachelijk en ondoordacht geschreeuw voor de buhne! En dan denk je dat Lokaal Hellendoorn na het in stukken - willen - verkopen - van - het - vilten - werkstuk -debacle als oplossing voor de financiele problemen zich hier wel wijselijk op de vlakte zal houden. Maar nee hoor. Zoals men wel vaker nat gaat springt men ook hier het oppositie buurmannetje zo achterna wanneer deze ook in de sloot is gesprongen. Je moet er toch niet aan denken dat dit soort van hobbelpaarden het college gaat bevolken. Het is toch allemaal veel te prematuur = ver voor de rijpheid en kwaliteit om uberhaupt te kunnen besturen. Zolang men blijft schreeuwen voor de buhne zal men nooit op de buhne plaats nemen. Dit moest ik hier even kwijt want het volgen van de politieke ontwikkelingen gaat op deze site zo traag als dikke stront in een trechter. Dit laatste mag u als redectie dan ook lezen als een aanmoediging tot ... Prettige dag.

Geronimo schreef op 25-09-2019

WSB, ik dacht ook al, waar kan ik een reactie plaatsen. Ik vind het bekend maken, van de naam van de nieuwe wethouder, over ruim een week nl geniaal. Hebben de burgers een speeltje ipv zich druk te maken en kritisch te zijn over de bezuinigingen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 26-09-2019

Prima idee om aantal wethouders te verminderen, er moet bezuinigd worden. Met 35.780 inwoners, is wettelijk het minimum aantal benodigde wethouders 2 en maximum aantal 5. Door dure automatisering zijn er ook minder ambtenaren nodig, maar ondertussen blijft iedereen zitten zitten waar die zit.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 26-09-2019

Aantal benodigde wethouders per aantal inwoners; tussen 35.000 en 40.000 inwoners dus 2 tot 5. https://vng.nl/onderwerpenindex/arbeidsvoorwaarden-en-personeelsbeleid/politieke-ambtsdragers/aantal-wethouders-voltijd-en-deeltijd

Uw reactie

Naam:
Bericht: