Dames Masters Het Ravijn Nederlands Kampioen Waterpolo

Datum: 11-09-2013

12.48 uur - Afgelopen weekend werd in Bennekom het Nederlands Masters Kampioenschap Waterpolo georganiseerd. Het Ravijn uit Nijverdal nam ook deel met een dames-equipe bestaande uit louter oud dames-1 speelsters. Evenwel zonder wisselspeelsters startte het team onder leiding van Karin Kuipers tegen “angstgegner” Polar Bears uit Ede, dat met een relatief “jong” en vooral compleet team de strijd aanging met de Twentse dames.

 

In een spannend duel moest het team met speelsters als Suzanne de Vries-Hofman, Mariëtte Koehorst, Yvette ter Brake, Francisca Stefanon en Meike de Nooy toch het onderspit delven en haar eerste nederlaag incasseren (6-5). Dit eerste verlies kan in een toernooivorm vaak resulteren in een snelle uitschakeling en ook het Ravijn, dat vorig jaar nog genoegen nam met een bronzen plak, wist dat met slechts 7 speelsters het een zeer zwaar toernooi zou worden. De aansluitende wedstrijden tegen respectievelijk Brandenburg uit Bilthoven (8-2) en PSV Eindhoven (13-4) werden evengoed in winst omgezet en werd er uiteindelijk nog een 2e plek in de poule behaald. In de kwartfinales werd NDD uit Doetinchem (3e in poule B) met 14-0 verpletterd zodat een plek in de halve finale werd veilig gesteld.
De zondag zou de finaledag worden, met als kanttekening het ontbreken van Saskia Steenbruggen en Francisca Stefanon, zodat er beroep gedaan moest worden op een dispensatiespeelster in de vorm van het zeer jonge talent Nina ten Broeke (12 jaar!) en dochter van Erna van Dorp (oud-speelster Polar Bears).
 
De halve finale tegen wederom Brandenburg leek op een herhaling van de dag ervoor. Uitgespeelde kansen en geweldig keeperswerk van de Nooy bracht uiteindelijk 9-0 op het bord en een finale tegen wederom Polar Bears, dat al haar wedstrijden nog won, was een feit. Ondanks de zes loodzware wedstrijden en een gezonde dosis revenge-gevoelens gaf het Ravijn met veel inzet en discipline en uitblinkster, keepster de Nooy, Polar Bears geen schijn van kans. De altijd scorende Kuipers wist na een  pass van ter Brake de score wederom te open. Koehorst die weergaloos op de midachter haar “mannetje” stond, scoorde en passant ook nog eens vanuit de tweede lijn de 2-0 en 3-0 en nadat Suzanne de Vries haar zelf opgebouwde aanval ook nog eens prachtig verzilverde, was de weerstand van de Edenaren echt gebroken. Het laatste en enige tegendoelpunt was slechts een formaliteit, want de dames van het Ravijn uit Nijverdal werden voor het eerst Nederlands Kampioen bij de Masters.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: