Familieweekend bij ZINiN

Datum: 25-01-2013

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari staat de familie centraal bij ZINiN. Op zaterdagmiddag 2 februari kunnen de kinderen van 2 tot 6 jaar in het kader van de Nationale Voorleesdagen deelnemen aan allerlei activiteiten in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal rondom het bekende boek Rupsje Nooitgenoeg.

 

 

Op zondagmiddag 3 februari staat de voorstelling Rupsje Nooitgenoeg in het ZINiN Theater. Een voorstelling vol muziek en liedjes. Voor de oudere kinderen wordt de film Haaibaai gedraaid. Een weekend voor de hele familie!


Programma peutermiddag (zaterdag 2 februari)
De ZINiN Bibliotheek Nijverdal is zaterdagmiddag 2 februari van 13.30 – 16.00 uur het domein voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Het bekende boek Rupsje Nooitgenoeg staat deze middag centraal. Er worden vele activiteiten rondom dit boek georganiseerd. Kinderen kunnen gezellig aanschuiven bij een voorleesmoment (verzorgd door Fokkelien Bulsink) zich lekker uitleven bij een workshop ‘Muziek Op Schoot’ of gaan lekker aan de knutseltafel een mooie vlinder in elkaar knutselen. Om de middag compleet te maken, laat Magic John zien wat je allemaal van ballonnen kunt maken. Uiteraard mogen de kinderen dit zelf ook proberen. Voor alle activiteiten geldt dat de deelname gratis is.


CupCakeCup Hellendoorn
Tegelijkertijd kunnen de kinderen vanaf 6 jaar van het gezin meedoen aan de workshop cupcakes maken. Onder begeleiding van kookwinkel Anne-Linda’s worden de cupcakes versierd met Rupsjes Nooitgenoeg. Wie dat wil, mag ook een eigen versiering bedenken en met deze creatie meedingen aan de CupCakeCup Hellendoorn! Iedereen van 6 tot 12 jaar kan zich vanaf 13.30 uur melden in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal en daar zijn/haar kaarten voor deelname afhalen. Deelname is mogelijk om 14.00, 15.00 en 15.30 uur. De uitreiking van de CupCakeCup is om 16.30 uur. De deelname aan de workshop cupcakes maken is gratis.


Programma ZINiN Familiedag (zondag 3 februari)
Op zondagmiddag 3 februari kunnen kinderen vanaf 3 jaar met hun (groot)ouders genieten van de voorstelling Rupsje Nooitgenoeg in het ZINiN Theater. Een leuke, beeldende jeugdvoorstelling vol muziek en liedjes gebaseerd op het gelijknamige populaire prentenboek. Door het contact tussen de spelers en het publiek worden alle zintuigen van de kinderen geprikkeld.
De voorstelling gaat over Rupsje en zij weet niet wat wie of wat ze is. Wat ze wel weet, is dat ze verschrikkelijke honger heeft. Daarom eet ze de hele dag door. Ze lijkt op geen van de dieren die ze ontmoet. Ze kan niet lopen, springen of vliegen. Nadat een mysterieuze krekel haar vertelt dat ze tijdelijk een rupsje is, gaat ze op zoektocht naar wie ze écht is en wat ze zal worden. Beleef dit avontuur!
Om er een echte familiedag van te maken, draait ZINiN speciaal voor de kinderen van 6 jaar en ouder in het gezin de film Haaibaai. Een animatiefilm over het kleine visje Pi die met zijn familie in een koraalrif gaat wonen, een rif waar ook de gemene haai Troy woont. Pi en zijn familie beleven allerlei spannende avonturen.
De ZINiN Familiedag is een dagje uit voor het hele gezin. Terwijl de jongste kinderen kunnen genieten van de theatervoorstelling kunnen de oudere kinderen gezellig naar de film.

Aanvangstijden ZINiN Familiedag
Voorafgaand aan de voorstelling Rupsje Nooitgenoeg kan er geknutseld worden in de foyer van het ZINiN Theater. Het knutselen begint om 14.30 uur en de voorstelling zal om 15.00 uur beginnen.
De film Haaibaai start om 14.30 uur en zal ongeveer gelijktijdig met de voorstelling Rupsje Nooitgenoeg afgelopen zijn. Dit is rond de klok van 16.00 uur.

ZINiN Familieticket: voordelig met het hele gezin naar ZINiN
Een uitje met het hele gezin is niet altijd even gemakkelijk en betaalbaar meer. De interesses en leeftijden binnen een gezin verschillen nogal eens. ZINiN denkt graag met u mee en komt daarom voor de ZINiN Familiedag op zondag 3 februari met het ZINiN Familieticket: een ticket voor het hele gezin voor slechts 30 euro (tot maximaal 6 tickets per gezin).
Een los kaartje voor de voorstelling Rupsje Nooitgenoeg kost 9 euro en een los kaartje voor de film Haaibaai kost 6 euro.
U kunt het ZINiN Familieticket alleen telefonisch reserveren via 0548-624489. Geeft u hierbij aan met hoeveel personen u naar het theater wilt en met hoeveel naar de film.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: