Zo’n drukke tijd, bah!

Datum: 30-11-2012

Even tellen. Henk en Evelien, Jakob en Hennie, Albert en Geesje, Jan en Willem en dan nog de kinderen en pap en mam. Wij tweeën ook nog erbij, dan zit ik op 14 personen. Shit, da’s best een heel koppel. Hoe ga ik dat passend maken. Er is maar plek voor, nou, maximaal 10 personen denk ik.

 

 

Dan maar een beetje inschuiven en wat krapper zitten, al verdient dat absoluut niet mijn voorkeur.  Hoop dat er iemand ziek wordt en dat die niet komt, is beter. Als ik dan mag kiezen dan mag Jan of Willem wel ziek worden, dat zijn van die raren. Dat is van dat andere volk, maar goed, ze zijn familie. In principe zijn ze welkom. Met ziek bedoel ik dan gewoon een licht griepje natuurlijk, anders krijg ik teveel reacties hier.

Nog een paar dagen en dan is die baardaap gelukkig weer terug naar Turkije. Allemaal heel gezellig, maar ik moet hem niet. Vroeger wel, nu niet meer. Ik hoor nu bij de oudere garde en kleinkinderen heb ik nog niet. Kerst is mijn tijd. Half november ben ik al bezig met het inplannen van wie er allemaal komen, wat ik aan moet, wat we gaan eten, wie wat wil drinken, de aankleding, alles. Alles moet perfect zijn.

Eens even kijken in de kelder. Wat hebben we hier. Slingers, ballen, een geweldige piek. Deze piek hadden we al toen we nog in Noord-Holland woonden. Altijd eerst het topje eraf knippen en dan kon hij er bovenop. Dat wilde ik altijd doen. Dat vond ik altijd de ultieme bevestiging voor mezelf dat het bijna zover was. Hee, kijk hier nou, dat is ook zo. Deze hebben we vorig jaar gekocht. Een prachtig dorpje met huisjes, poppetjes, lantaarnpaaltjes enzo, een klein beetje onder de sneeuw. Alles met lichtjes erin. Prachtig. Het kostte toen maar 49 euro. Ik weet zeker dat het dit jaar een keer zo duur is. Snel alles terug in de doos en uit de kelder naar boven. Alles klaar zetten want voor je het weet is het zover.

Het duurt geen 4 weken meer en ik moet nog zoveel doen. Uitzoeken welke Kerstmarkten de belangrijkste zijn en plannen wanneer we welke bezoeken. Tjeemig, nieuwe kleding moet ik ook nog. Alles nieuw. Nu ik dit schrijf wordt ik helemaal zenuwachtig. Ik fok mezelf helemaal op. Deze druk is het aller-moeilijkste. De aankomende weken weinig slaap. Niet te genieten. Stress. Het is bijna Kerst. De 2 belangrijkste dagen van het jaar. 

Patrick.

De laatste column is voortaan ook te lezen door te klikken op de afbeelding in de linker kolom van de website. De andere columns zijn te vinden bij het menu " Uit 't hart "

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

dina schreef op 30-11-2012

het kon wel eens over mij gaan ....

Frans uit het Dal schreef op 30-11-2012

Ik heb geen last van stress. Ik vier geen kerst. Er komen dus geen genodigden. Het wordt met de jaren gekker, St Nicolaasfeest verdwijnt langzamerhand en hiervoor in de plaats een gezellig kerstfeest. Vele lezer zullen wel denken dat is bij hem thuis een kale boel. Die Frans lijkt mij een ongezellig vent. Uw goed recht. Maar het zal mij worst wezen. Ik vind het onfatsoenlijk om mij tijdens de kerstdagen vol te vreten met lekkere dingen, ( waarvan na de kerst nogal wat van weggegooid wordt ) terwijl velen zich nog niet een fatsoenlijke boterham kunnen veroorloven. En dan al die kerstgeschenken, allemaal prullaria, mensen niet doen. Eet tijdens de kerstdagen gewoon, zoiets wat je dagelijks eet. Wees geen meeloper, het wordt je min of meer opgedrongen door de middenstand. Doe je niet mee dan tel je niet mee voor je vrienden. Wees eerlijk tegenover je familie, vrienden en kennissen en stuur hun een kaartje met de mededeling dat je tijdens de kerst geen eters wilt. Dat je hier nerveus en stressig van wordt. Scheelt je ook nog een je geldbuidel. Denk vooral na wat gebeurde vroeger tijdens de kerst. Denk ook aan uw gezondheid. Ik wens een ieder een fijne kerst, vier het op uw eigen wijze, maar denk er eens overna wat ik hierboven heb geschreven

Bbb schreef op 30-11-2012

Nou Frans,ik dacht het maar niet Eet jij die worst maar.wij redden ons wel.

Kim schreef op 30-11-2012

Ik denk dat frans ook niet op vakantie gaat! En ook niet aan verjaardagen doet! Is dat zo frans?

Tom schreef op 30-11-2012

@Frans je hebt helemaal gelijk, gewoon een vreet feest.

Frans uit het Dal schreef op 30-11-2012

Beste Kim, Je hebt gelijk ik ga niet meer op vakntie omdat ik al zoveel heb gezien. Verjaardagen iets vreselijks. Vele gasten die zomaar langs elkaar kletsen. Veel te druk. Ligt ook een beetje aan mijn wat hogere leeftijd, beetje doof en generatie verschil. Bbg inderdaad ik ben een liefhebber van worst.

Dick schreef op 01-12-2012

Als je al zolang naar de kerst uit kijkt dan begint het volgens mij behoorlijk op een verplicht nummertje met je familie te lijken,ik houd daar in ieder geval niet van.

Uw reactie

Naam:
Bericht: