De wekelijkse column: Kouwe voeten

Datum: 26-10-2012

De horren voor de invasie van insecten heb ik afgelopen week voor de ramen van de slaapkamers verwijderd. Dit jaar hadden we de gaasjes voor het eerst in de kozijnen en dat is perfect bevallen. Lekker met de ramen open slapen tijdens de zwoele nachten was echt genieten zonder al die stekende muggen en andere bloeddorstige parasieten om en op je hoofd.

 

 

We hebben van die klikhorren, die klik je zo in het kozijn. Lekker makkelijk. Ze staan nu in de berging voorzien van raamnaam. De ramen stonden vorige week nog op een kier en het afgelopen weekend stonden de ramen weer wagenwijd open. Maandag was de warmste 22 oktoberdag ooit gemeten. Hebben we weer mooi te pakken dat record.

Aan alles komt een eind en zo ook aan de warme dagen van het vorige weekend en we steven af op een koud en heel lang weekend. Een extra lang weekend. Scheelt 1 uur. Kunnen we lekker een uurtje langer blijven strekken of wat dan ook. Tenminste, als je op de normale tijd naar bed gaat. Doe ik nooit. Als de tijd verschuift op de laatste zondag in maart of oktober, dan staan mijn klokken zaterdags al in die stand van de verschoven tijd. Alle klokken, wekkers, horloges, hardeschijfrecorder en een ouwe computer die het niet automatisch kan, zet ik naar de nieuwe tijd. Scheelt zondag weer tijd. Vorig jaar kwam ik ermee op de koffie, dacht ik nog snel even een boodschapje te doen, waren de winkels zaterdags al om 4 uur ‘s middags dicht. Stond ik om 20 voor 5 voor een dichte deur!

Het raam blijft voorlopig nog wel op een kier staan, die gaat pas dicht als het heel hard vriest. Bij een paar graden vorst blijft ie gewoon op een kier. Te tochten. Ik vind het helemaal niks die kou op de slaapkamer. Als ik het bed instap hou ik soms mijn sokken aan. Ik wil geen kouwe voeten. Dan kan ik de slaap niet te pakken krijgen met kouwe voeten. Na een paar minuten voel ik een been dat niet van mij is langs mijn voeten gaan. Dan weet ik al hoe laat het is. “Heb ie weer sokk’n an in berre”, vraagt ze. “Ja, klopt. Ik wil geen kouwe voeten, want dan kan ik niet slapen. Als straks mijn voeten en onderin bed de temperatuur lekker warm is, dan trek ik de sokken wel uit en ga dan slapen. Dat is over een kwartiertje. Wat voel ik hier dan? Heb jij ook sokken aan?” vraag ik. “Ja, ik wil ook gien kolde voet’n” zegge.

Fijn lang weekend gewenst.

Patrick.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Frans uit het Dal schreef op 26-10-2012

Als het kouder wordt heeft zo zijn voordelen, kan ik weer lekker mijn sokken aan in bed. Vroeger als kind werd ik wel eens gestraft, mijn moeder zei: vanavond ga je met de blote voeten naar bed.Gebruik in elk geval sokken die niet knellen, LEKKER. Als je pas getrouwd bent is het niet zo romantisch om met sokken aan naar bed te gaan. Die tijd is helaas voorbij. Het is in elk geval niet ongezond. Van die beestjes kun je wel gek worden in de zomer. Nu het wintertijd wordt kun je gelukkig zonder al die beestjes en sokken aan lekker slapen. De kou heeft nog meer voordelen. Lekker weer snert eten, heerlij en niet te vergeten die lekkere stamppotten. Al met al gaan wij een goede tijd tegemoet. Geniet ervan. Ik in elk geval wel

Charlotte schreef op 26-10-2012

Ik ben het helemaal met Frans eens, geen woord aan toe te voegen.. :-D

Uw reactie

Naam:
Bericht: