De wekelijkse column: Döstig weer

Datum: 05-10-2012

Het is de eerste vrijdagmiddag in oktober van dit jaar en ik zit lekker warm binnen aan de keukentafel na een week hard gewerkt te hebben. Kijkend naar buiten weet ik dat ik even naar de winkel moet. Het water klettert met bakken tegelijk tegen het raam. Het regent al vanaf maandag dag en nacht, onze vijver stroomt over en zelfs de vissen vinden het te nat worden.

 

 

De harde wind is nou ook niet bepaald gunstig om er even uit te gaan. Wel weet ik dat ik toch zal moeten. Het is de tijd. De hoogste tijd. Zit nog even te twijfelen of ik lopend ga of op die gammelbak dat mijn fiets heet, om te proberen of ik het centrum haal van deze stad Nijverdal.  Als ik met de auto ga dan mis ik weer die regenbuien en zeker die harde wind zal ik missen. Die wind hoort er gewoon wel bij, en dat natte pak ook. Dus toch maar op de fiets dan? En ik neem geen regenpak mee. Ook geen paraplu. Hup, de stoute schoenen aan en gaan. De fiets uit de schuur en trappen maar. Dit valt niet mee, er staat echt een zuidwestenwind. Waarom nu in één keer een dubbele regenbui met hagel er tussendoor, waarom rijdt die auto door die grote plas naast mij, waarom staat het water tot aan de rand in mijn schoenen, waarom doe ik dit. Ik lijk wel niet helemaal oke. Alleen maar omdat ik het gevoel wil hebben dat het nu écht herfst is. Alleen maar omdat het nu weer tijd is voor zo’n lekker herfstbok biertje. Daarom ga ik op de fiets naar de bierwinkel in deze regen en wind. Het is heerlijk buiten, ik ben zeiknat en heb het donders koud. Toppie dat ik dit voor mezelf doe.  Of niet…

Alsof Bokbier lekkerder smaakt als het herfst is. Of het fantastisch smaakt als het hard regent en hard waait. Wat voor weer het ook is, bokbier is helemaal niet lekker. Ik ga dus ook niet op de fiets door de regen de stad in. Laat staan op de fiets. Dat is toch zo’n rotding. Beetje in de ronde trappen om vooruit te komen. Heel soms zie je iemand die voor z’n plezier op zo’n ding nergens naartoe gaat. Ze fietsen dan een stukkie om vervolgens weer naar huis te gaan. Dat is toch zinloos.  Nee, ik stap nu in de auto en ga naar de winkel hier om de hoek. Een regionaal biertje halen. Of een lekker Duits biertje. Deze lijkt me wel wat, een Einbecker Bier, sinds 1591. 

Patrick.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Frans uit het Dal schreef op 06-10-2012

Dit is de meest onzinnige column die ik ooit gelezen heb. Zeker iets gelezen over de heer Morsink die elke dag een rondje in de omgeving rijdt, dat is niet zinloos maar voor zijn gezondheid. Hij hoeft nu geen dieet te volgen, voor hem is het een levensstijl.Het intersseert mij geen bal dat je met de fiets gaat of met de auto en een pilsje koopt. Man man wat een geleuter en dat durven ze ook nog openbaar te maken. Nee Patric dit heb je vast geschreven na een flink aantal pilsjes. Zoals je wellicht weet zijn er verschillende soorten bokbier. Het enige zinnige wat je schrijft is dat duits bier lekker is.

M.T.Sanders schreef op 06-10-2012

Een rondje fietsen is leuk maar 100.000km in 3 jaar neigt een beetje naar een obsessie.

Truus schreef op 06-10-2012

Waarom zo negatief, is toch best een leuke column, over iets wat een mens gewoon kan overwegen? nee patrick schrijf jij maar lekker verder, ik lees het met plezier en frans wie heeft het hier over dhr. Morsink??? ik kan het er niet uithalen volgens mij een verzinsel van jezelf

Raimond schreef op 06-10-2012

Missie weer geslaagd . Er is weer stof tot zeuren dus deze column doet zijn werk!

Jantje schreef op 06-10-2012

super goede column!! ga zo door, jij komt er wel!

jennie schreef op 07-10-2012

och Frans toch, volgens mij zit je in het begin van een flinke hefstdip..... De beste stuurlui, staan aan wal, dus wat let je? Ik vindt hem in ieder geval komisch, die zwarte humor hou ik wel van haha, ga zo door patrick, succes!!!

henk schreef op 07-10-2012

oke patrick de volgende keer weer over de Leo ten Brinke tunnel dit moeten we warm houden bvd dank

Esmee schreef op 05-11-2012

Wat kan die Frans soms zeuren zeg. Laten we het hier leuk houden, het is maar een column. Als je het niet wilt lezen ga dan lekker een eindje in de ronde fietsen of zo. Mooi verhaal weer Patrick!

Uw reactie

Naam:
Bericht: