Zesde Zunnewende festival breder en voller dan ooit

Datum: 21-06-2012

zunnewende2012

Grote namen op de zesde editie van Zunnewende zijn Voice of Holland-finalist Erwin Nyhoff, cabaretier-zanger André Manuel en de Groningse zanger Edwin Jongedijk.

Daarnaast laten op drie podia een kleine vijftien lokale en regionale literaire talenten hun verhalen en gedichten in de streektaal klinken. Tevens is er  één drijvend podium op de Regge waar vertellers van het internationaal vertelfestival Waterval diverse Grimm sprookjes vertolken.

Tel daarbij op de optredens van de finalisten van Jazzerieje, het jazzfestival in de streektaal dat op 26 mei werd gehouden in Enschede en van de winnaars van Grondtoon, en het is duidelijk: het streektaalfestival is absoluut volwassen geworden.
Alhoewel breder wordt gekeken dan de eigen regio ligt de nadruk vanzelfsprekend op de streektaal en -cultuur van Salland en Twente. Aan het begin van het festival zal dan ook de digitale Canon van Hellendoorn worden gepresenteerd door de Hellendoornse burgemeester Anneke Raven. De canoncommissie heeft uit iedere kern van de gemeente in het oog springende verhalen en historische gebeurtenissen geselecteerd die ook via de Canonkijker (een app voor smartphones) kunnen worden geraadpleegd.

Ook zal op het festival uitgebreid aandacht worden besteed aan het werk van Johanna van Buren, de Hellendoornse streektaaldichteres die vijftig jaar geleden overleed. Zij wordt geëerd met een eigen podium.
Nieuw aan deze editie is ook de kampvuurspeelplek. Een kleine intieme plek boven op de Vleermuisbult waar streektaalzangers en zangeressen voor een select gezelschap zingen en spelen. Akoestisch, zonder hun begeleidingsband en natuurlijk rond een vuurtje.

Zunnewende wordt gehouden op zaterdag 7 juli van 19.30 tot 00.30 uur op Landgoed Schuilenburg aan de Schuilenburgerweg in Hellendoorn. De entree (inclusief consumptie) bedraagt € 5,-.

 

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: