Zoektocht naar de nachtzwaluw

Datum: 14-06-2012

nachtzwaluw2

Op donderdag 28 juni en 5 juli kunt u met de boswachter van Staatsbosbeheer op zoek naar de nachtzwaluw, ook wel geitenmelker genoemd.

 

 

De nachtzwaluw laat zijn onvergetelijke geluid in deze periode juist in de avondschemer horen en is het best te vinden in de omgeving van de heidevelden van de Sallandse Heuvelrug. Tijdens de wandeling, die overigens pas om 22.00 uur begint, brengt de boswachter u naar de juiste plekjes om te ervaren wat die mysterieuze vogel voor geluid maakt. En wellicht zal hij zich ook laten zien!

De groep vertrekt vanaf het Buitencentrum in Nijverdal om 22.00 uur, de tocht zal circa 2 uur duren. Opgeven voor dit avontuur kan bij het Buitencentrum.

De kosten voor deze nachtelijke tocht bedragen €7,50 per persoon. Wat de deelnemers allemaal te horen en te zien krijgen is natuurlijk afwachten. Een warme, liefst droge avond geeft het beste resultaat!

Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen met het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal, telefoon 0548-612711 (geopend van di t/m zo). Of kijk eens op www.staatsbosbeheer.nl

nachtzwaluw lr
 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: