E-bike training groot succes

Datum: 12-06-2012

ebikeOp vrijdag 8 juni werd voor de eerste keer in de gemeente Hellendoorn een E-bike-informatiedag voor senioren georganiseerd. Inwoners van de gemeente Hellendoorn, tussen de 65 en 70 jaar oud waren uitgenodigd om hier aan deel te nemen.

Voor deze informatiedag waren 35 plaatsen beschikbaar. Het aantal aanmeldingen overtrof de verwachting want van de ruim 70 aanmeldingen, zijn er 35 op een wachtlijst geplaatst. De gemeente overweegt nog dit jaar een tweede trainingsdag te organiseren.

 

De trainingsdag van 8 juni werd georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de Fietsersbond en werd mede mogelijk gemaakt door de Regio Twente. Wethouder Jelle Beintema opende de dag met een toelichting op de elektrische fiets en de verkeersveiligheid. Tijdens deze informatiedag werd informatie gegeven over de E-bike en de deelnemers konden hun verkeerskennis en vaardigheden opfrissen.

 

De E-bike-informatiedag is bedoeld voor fietsers die op een E-bike fietsen en voor fietsers die er over denken om over te stappen op een E-bike. Tijdens de cursus is aandacht besteed aan de E-bike, manieren van aandrijving, accu’s en overige zaken waar je op moet letten als je een E-bike koopt.

Tijdens de fietsgymles is er geoefend met  balans en reactievermogen.Ook werd er aandacht besteed aan oude en nieuwe verkeersregels en kwamen diverse verkeerssituaties aan bod. De deelnemers kregen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties. Op een afgezet parcours in de parkeergarage in Nijverdal is onder professionele begeleiding de vaardigheden op de E-bike geoefend.

 

Verder is er een fietsspecialist aanwezig geweest die heeft gekeken of de fietsen van de deelnemers goed waren afgesteld. Als laatste onderdeel is er een korte fietstocht door de omgeving afgelegd, waarbij aandacht werd besteed aan diverse verkeerssituaties. De deelnemers kregen na afloop een certificaat uitgereikt.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: