Kinderen spelen het liefst buiten met vriendjes

Datum: 11-06-2012

spellendoorn11-6

Dit voorjaar kunnen jong en oud in Avonturenpark Hellendoorn weer genieten van het evenement Spellendoorn. In de buitenlucht kunnen allerlei leuke spellen worden gespeeld en een geweldige hoofdprijs worden gewonnen: 100 VIP-kaarten voor het park.


Met de start van Spellendoorn heeft Avonturenpark Hellendoorn onderzocht in hoeverre kinderen nog graag buitenspelen. Onderzoek onder 1.104 moeders met jonge kinderen wijst uit dat 56% van de kinderen nog iedere dag van de week buiten speelt, waarvan 77% meer dan 4 uur per week buiten speelt. 

70% van de kinderen brengt de vrije tijd het liefst buiten spelend door met hun vriendjes. Dat terwijl slechts 8% van de kinderen de vrije tijd volgens de ouders het liefst doorbrengt voor de TV. Volgens 8% van de respondenten brengt hun kind het liefst zijn/haar vrije tijd door achter de computer en speelt 14% het liefst binnen met haar vriendjes.

Heerlijk buiten spelen en leuke spellen spelen is precies waar Spellendoorn om draait! Door het spelen van negen verschillende spelletjes kunnen kinderen knikkers verzamelen. Bemachtigen ze een van de tien verstopte zilveren knikkers, dan verdienen ze daarmee direct een plek in de Spellendoorn finale. Op zaterdag 30 juni vindt de Spellendoorn finale plaats, waarin de 10 finalisten met de zilveren knikker het tegen elkaar op gaan nemen met een spannend spel. De winnaar van de finale wint 100 VIP-kaarten ter waarde van €2.750! Met deze kaarten kan de winnaar met al zijn/ haar vrienden, familie en klasgenootjes een gratis geheel verzorgd dagje uit naar Avonturenpark Hellendoorn! 


Onderzoeksresultaten
Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Avonturenpark Hellendoorn op de websites van Prima-ouders.nl, Wij.nl en Jongegezinnen.nl. Aan het onderzoek hebben 1104 respondenten meegewerkt.

De respondenten hebben op de vraag ‘’Hoe vaak speelt jouw kind buiten?’’ de volgende antwoorden gegeven:
1. Iedere dag
2. 1 of 2 keer per week
3. Minimaal 3x per week

De respondenten hebben op de vraag ‘’Hoe lang speelt jouw kind buiten?’’ de volgende antwoorden gegeven:
1. Tussen de 0 en 2 uur per week
2. Tussen de 2 en 4 uur per week
3. Meer dan 4 uur per week  

De respondenten hebben op de vraag ‘Wat doet jouw kind het liefst in zijn vrije tijd?’’ de volgende antwoorden gegeven:
1. Buiten spelen met vriendjes
2. Binnen spelen met vriendjes
3. TV kijken 
4. Computeren

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: