Nu ook cursus Valpreventie in dorp Hellendoorn

Datum: 03-06-2024

11.07 uur - Voor wie angstig is om te vallen of gewoon wat steviger op de benen willen staan, biedt De Welle op meerdere locaties de cursus Valpreventie aan. Op dinsdag 2 juli a.s. start deze cursus ook in het dorp Hellendoorn, in de kantine van V.V. Hellendoorn (Koemaste 2b).

 
Er zijn twee groepen: van 13.30 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 16.00 uur. Tussen 14.30 en 15.00 uur drinken de deelnemers gezamenlijk koffie/thee. Deelname kost 75 euro (mogelijk kan een deel van de cursus vergoed worden vanuit de zorgverzekering). Elke inwoner van de gemeente Hellendoorn is welkom om hieraan mee te doen.
 
De cursus Valpreventie duurt tien weken. Met specifieke oefeningen en een parcours vol lastige situaties die de deelnemers ook tegenkomen in het dagelijkse leven, worden de spieren getraind. Hierdoor krijgen zij meer kracht en stabiliteit in hun benen en romp, waardoor zij zelfverzekerder kunnen lopen. In het tweede deel van de cursus leren de deelnemers een aantal technieken om zichzelf beter op te vangen, wanneer zij onverhoopt toch een keer vallen. 
 
Naast deze praktijktraining is er aandacht voor de theorie. Hoe komt het dat mensen vaker vallen als ze ouder worden? En wat kunnen zij doen om een val te voorkomen? Ook is er voldoende tijd voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips.
 
Voor de cursus Valpreventie in Hellendoorn werkt De Welle nauw samen met geriatrie-fysiotherapeuten Henri Enserink en Gerbert Baan van Fysiotherapie ZorgSaam Nijverdal-Hellendoorn. Tijdens de eerste cursusdag krijgen de deelnemers uitleg over de verdere invulling van de cursus. 
 
Aanmelden kan bij De Welle via telefoonnummer 0548-638810 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur). Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden telefonisch terecht bij Marije Dankelman via 06-12216966 of stuur een e-mail naar: m.dankelman@stichtingdewelle.nl.
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: