SVVN strijdend onderuit in Enter

Datum: 15-04-2024

11.38 uur - SVVN begint fel aan de wedstrijd en zet de druk vol op de thuisclub. Dat leidt al snel tot een kans. In de 2de minuut komt Joep Beene ineens oog in oog met de doelman te staan. De bal stuitert net iets te hoog op voor Joep zodat de doelman redding kan brengen. In de beginfase is SVVN absoluut niet de mindere en dat komt vooral omdat het flink dosis vechtlust op het kunstgrasveld weet te leggen.

In de 12de minuut gaat het echter mis. Een verdediger van SVVN gaat compleet onder de bal door. De bal wordt vanaf rechts terug gelegd en vanaf randje zestien wordt deze ongenadig hard in de kruising geschoten door Wout Velten. Een enorme domper voor SVVN dat weer door persoonlijke fout op achterstand staat.

Drie minuten later had Enter Vooruit de wedstrijd al in het slot kunnen gooien als Sander Jansen alleen op Patriz Loohuis afgaat. Het schot van de eerste gaat echter voorlangs. SVVN blijft echter werken en creëert ook kansen. In de 18de minuut komt de bal via een kluts bij Joep Beene. Deze gaat met Marvin Thomas alleen op de doelman af. Joep schiet zelf en ziet zijn schot via de doelman naast het doel gaan. In de 32ste minuut mag een aanvaller vanaf rechts naar binnen trekken. Vanaf de zestien schiet hij de bal net naast het doelman van SVVN.

In een tumultueuze slotfase probeert SVVN de misschien niet eens zo onverdiende gelijkmaker te forceren. Joep Beene krijgt vlak voor de doelman de bal maar ziet een verdediger nog net een stokje steken voor een doelpunt. SVVN mag terugkijken op een prima eerste helft. Lang niet alles ging goed, maar er werd wel hard gewerkt.

In de 46ste minuut lijkt een verdediger van Enter Vooruit hands te maken. Het spel gaat door en hard schot vanaf de tweede lijn noopt de keeper tot een knappe redding. De toon is gezet en SVVN geeft zich nog niet gewonnen. SVVN blijft de aanval zoeken en krijgt wat kansen om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Zo schiet Joep Beene in de 61ste minuut via een verdediger net naast en weet vier minuten later doelman Teun Nijhof de bal net over de lat te tikken. In de 71ste minuut krijgt Ronald van den Berg nog een flinke kans, maar zijn schot mist de kracht om de doelman te verontrusten.

De tijd begint te dringen. In de 86ste minuut wordt de bal maar weer eens de zestien ingepompt. Er ontstaat veel tumult en verschillende spelers stortten ter aarde. Daarbij ziet de scheidsrechter dat Sven Boerkamp nagetrapt zou hebben terwijl de bal daar net weg was. Sven mag voortijdig douchen. Hiermee is het verzet van SVVN gebroken. In de 88ste minuut krijgt Job Voortman een vrije doortocht naar Patriz Loohuis en passeert hij de doelman met een diagonale schuiver. De 2-0 is ook de eindstand van vanmiddag.