Korfbalvereniging NKC '51 start met KorfbalPlus

Datum: 10-04-2024

11.18 uur - Korfbalvereniging NKC '51 start met KorfbalPlus, een speciale vorm van korfbal die eerder ook wel bekend stond als G-korfbal. Onder de nieuwe, inclusievere naam KorfbalPlus wil de vereniging een nieuwe stimulans geven aan deze speciale korfbalvorm voor een brede doelgroep. Op 11 mei wordt er een spelochtend georganiseerd waar geïnteresseerden kunnen kennismaken met KorfbalPlus.

 
Wat is KorfbalPlus?
Korfbal is een teamsport waarbij je samen probeert te scoren, maar ook probeert scores tegen te houden. Het grootste voordeel van korfbal is dat er geen lichamelijk contact gemaakt mag worden. Dit geeft een gevoel van veiligheid voor alle spelers. KorfbalPlus is een speciale vorm van korfbal voor iedereen die het lastig vindt om mee te doen bij de standaard trainingen. Hierbij kan gedacht worden aan mensen met een verstandelijke beperking, autisme en nog veel meer. Het zorgt voor een diverse groep voor jong en oud.
 
Wat doen wij?
Elke zaterdagochtend wordt er getraind. Op deze trainingen wordt van alles geleerd. Van gooien en vangen tot scoren. Het belangrijkste is lekker bewegen en plezier hebben. Tussen april en oktober gebeurt dit buiten bop het sportpark van NKC '51 aan de Sportlaan 1, en in de wintermaanden binnen in Sporthal De Brug. Het hele jaar door lekker bewegen in combinatie met gezelligheid in een veilige omgeving maakt KorfbalPlus een ideale sport.
 
Hoe kun je lid worden van het KorfbalPlus-team van NKC '51?
Op dit moment hebben we helaas nog niet heel veel leden, maar dit willen we graag uitbreiden! Wij willen iedereen de kans geven om te kunnen sporten en bieden graag het stukje extra begeleiding om dit mogelijk te maken. Eerst mag er vier keer gratis mee worden getraind om samen te ontdekken of dit echt een passende sport is.
 
Ook wordt er op zaterdag 11 mei wordt er een spelochtend georganiseerd speciaal voor KorfbalPlus. Tijdens deze ochtend kan er kennisgemaakt worden met KorfbalPlus en met de ervaren begeleiders. Er is inloop vanaf 9.30 uur en van 10.00 tot 11.00 uur zijn de activiteiten, waarna om 11.30 uur de ochtend weer wordt afgesloten.
 
Opgeven voor de spelochtend kan via de QR-code op onderstaande flyer.
Voor meer informatie of aanmelden om eens mee te doen met de wekelijkse trainingen kan gemaild worden naar korfbalplus@nkc51.nl
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: