Zaterdag 6 april speelt SVVN thuis tegen Juventa’12

Datum: 05-04-2024

10.58 uur - Afgelopen zaterdag lag de competitie stil wegens het Paasweekend. De zaterdag ervoor ging SVVN op bezoek in Holten bij Blauw Wit’66. In Holten boekte SVVN een belangrijke 0-2 overwinning. SVVN was in deze wedstrijd niet significant beter dan de thuisploeg, maar wist op belangrijke momenten het doel wel te vinden daar waar Blauw Wit dat naliet. Hierdoor vergrootte SVVN de voorsprong op Blauw Wit naar vijf punten.

Maar het blijft gemeen spannend in de onderste helft van deze competitie en SVVN kan dan ook zeker niet op zijn lauweren gaan rusten.

Juventa’12, onze tegenstander deze middag, draagt de rode lantaarn in deze klasse. Met twaalf punten staan ze er vier achter op een nacompetitieplaats waarbij Juventa een wedstrijd minder heeft gespeeld. Dat laatste feit geldt ook achtste plaats waar Juventa acht punten op moet goed maken. SVVN staat daar weer één punt boven. In de laatste wedstrijd ging Juventa op eigen veld met 1-4 onderuit tegen VV Daarlerveen. Het was voor Juventa de vijfde nederlaag op rij.

Sowieso heeft Juventa nog maar drie keer gewonnen. Eén van die overwinningen was op 11 november in Wierden tegen SVVN. In een zwakke wedstrijd maakte Juventa optimaal gebruik van een onnodige rode kaart aan SVVN kant.

Pas als vlak voor tijd ook de thuisploeg ook een rode kaart krijgt wordt SVVN te laat wakker. De wedstrijd eindigt in 2-1 door een doelpunt van Bas Koedijk in blessuretijd.

Scheidsrechter van deze wedstrijd is de heer Eddie Hoogerwaard uit Enschede.