Iedereen meedoen? Samen maken we er werk van!

Datum: 03-04-2024

 
16.07 uur - De Wmo-raad Hellendoorn organiseert op woensdag 15 mei 2024 een Thema-avond met als onderwerp ‘’Iedereen doet mee’’. In 2016 heeft Nederland het VN-verdrag Handicap geratificeerd. Dit betekent dat Nederland zich vanaf dat moment verbond aan de verplichtingen van het VN-verdrag Handicap (kortweg VN-verdrag). Gemeenten kregen met deze ratificatie de verplichting om een Lokale Inclusie Agenda (LIA) op te stellen.

Een periodiek plan waarin de gemeente beschrijft hoe zij, samen met ervaringsdeskundige inwoners, de positie van mensen met een beperking gaat verbeteren en hoe zij gaat werken aan het verbeteren van de toegankelijkheid. 
 
Deze avond kunnen we een introductie verwachten van Joyce van der Klauw. Zij is werkzaam bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten als projectmedewerker van het project Iedereen doet mee! Dit project ondersteunt gemeenten bij de uitvoering van het VN-verdrag  en het maken van een lokale inclusie agenda.
Hugo Koetsveld van de Gemeente Hellendoorn geeft een toelichting waar de gemeente mee bezig is als het gaat over dit onderwerp. Er zijn ervaringsdeskundigen aanwezig en de bezoekers kunnen vragen stellen en meepraten over ‘’iedereen doet mee’’.
De avond staat onder leiding van Hans Manschot (voorzitter Wmo-raad Hellendoorn)
 
Het doel van de avond is om meer kennis op te doen over wat het VN-verdrag Handicap inhoudt en met de gemeente in gesprek te gaan over de lokale inclusie agenda waar zij op dit moment aan werkt. Daarom gaat de gemeente graag in gesprek met ervaringsdeskundige en andere  inwoners uit de Gemeente om ideeën uit te wisselen en ideeën op te halen.
 
Praktische informatie
De avond is op woensdag 15 mei 19.15 uur tot 21.30 uur, locatie Hellendoornzaal A in het Huis van Cultuur en Bestuur. Deze locatie is rolstoeltoegankelijk en er is een gehandicaptentoilet aanwezig. Vanwege een beperkt aantal plaatsen is het fijn als u zich aanmeldt voor de bijeenkomst. Dat kan via: 
 
Aanmelden voor Thema-avond
asdhellendoorn@gmail.com
Mocht u  bepaalde behoeftes waar we rekening mee kunnen houden, zoals een gebarentolk, schrijftolk, een waterbak voor de hulphond of andere voorzieningen? Vermeld dit dan bij uw aanmelding.  
 
Bijeenkomst wordt georganiseerd door de WMO-raad Hellendoorn met een bijdrage van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Gemeente Hellendoorn. 
Aanmelden asdhellendoorn@gmail.com 
 
Voor meer informatie of vragen;              
Harry van Beuzekom harrybeuzekom@gmail.com  
Peter Stevens peter.stevens@live.nl  
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: