SVVN boekt nuttige zege in Holten

Datum: 25-03-2024

12.46 uur - Waar SVVN vorige week scherp aan de wedstrijd begon was dit nu niet het geval. Of een verdediger dacht dat de pupil van de week nog bezig was is onbekend, maar hij verleent een aanvaller zo een vrije doortocht. Wellicht toch wat geschrokken schiet de aanvaller de bal in de handen van de goed uitgekomen Patriz Loohuis. En dat was na een seconde of vijf!

Het was wel een opmaat naar het niveau van de eerste helft. SVVN was niet scherp genoeg en kwam voor elk duel een stap te laat. In balbezit grossierde het in fouten passes en zo ontstond er een rommelige eerste helft. Blauw Wit hanteerde veelal de lange bal en waren daarmee lang niet altijd succesvol. Blauw Wit was wel de betere ploeg en de enige die nog iets van gevaar kon creëren.

Het eerste echte gevaar van SVVN kwam in de 28ste minuut en was nauwelijks een kans te noemen. Jimmy Scharphof geeft vanaf links een scherpe voorzet op Melvin Morsink die goed voor zijn man komt maar een teenlengte te kort komt om te scoren.  Even later een dot van een kans als een aanvaller van Blauw Wit plots alleen op de keeper af mag. Patriz Loohuis is attent en komt als winnaar uit de bus van deze tweestrijd en behoedt andermaal SVVN voor een tegendoelpunt. Vlak voor rust krijgt Jimmy Scharphof nog de bal rechts in de zestien en schiet maar net naast. Dit was het magere resultaat van deze eerste helft met veel slecht voetbal aan beide kanten waar de thuisploeg licht de betere was.

Er moet dus uit een ander vaatje getapt worden. Joep Beene verschijnt aan de aftrap van de tweede helft en hij weet wel de drive te brengen van vorige week. In de 53ste minuut krijgt SVVN een corner vanaf rechts. De bal wordt in de 5.5 gepompt en afgeslagen. De bal valt echter voor de voeten van Stef Hallink die in een woud van benen het doel weet te vinden. Tegen de verhouding in komt SVVN op voorsprong.

De tweede helft is veel aangenamer om te zien dan het eerste bedrijf. En ontstaat veel meer gevaar voor beide doelen. In de 72ste minuut krijgt SVVN een vrije trap op een gevaarlijke plaats rechts van de zestien. Jimmy Scharphof eist de bal op en schiet de bal in de verre hoek. De doelman bokst de bal weg. Twee minuten later krijgt SVVN een vrije trap op vrijwel de identieke plaats alleen iets verder van het doel. Nu schiet Jimmy de bal in de korte hoek over de tweemans muur in het doel. SVVN leidt met nog een kwartier te spelen met 0-2. Toch is niemand gerust op een overwinning. Daarvoor is het veldspel niet overtuigend genoeg.

Blauw Wit krijgt de nodige kansen, maar scoren blijkt een te grote opgave voor de Holtenaren. Teun Bakhuis had SVVN nog op 0-3 kunnen brengen maar zijn schot vanaf de rand van de zestien mistte de snelheid om de doelman te verschalken. Zo eindigt deze wedstrijd in 0-2 voor SVVN. Voor Blauw Wit zijn de druiven zuur. SVVN boekt een zeer belangrijke overwinning en vergroot het gat met Blauw Wit tot vijf. Volgende week is het Pasen en is SVVN vrij. De week er op speelt SVVN een thuiswedstrijd tegen Juventa’12.