‘La Hija de Todas las Rabias’ bij ZINema Filmhuis

Datum: 14-02-2024

11.43 uur - In de aangrijpende filmhuisfilm 'La Hija de Todas las Rabias' (Dochter van alle woede), die op dinsdag 20 februari vertoond wordt bij het filmhuis van ZINema, wordt het verhaal verteld van de elfjarige Maria, die opgroeit aan de rand van Nicaragua's grootste vuilnisbelt, een plek waar kinderen helemaal niet thuishoren. Samen met haar moeder en een groep scharrelaars struint ze door de vuilnis op zoek naar spullen die nog gerecycled of verkocht kunnen worden. Op een bepaald moment voelt moeder Lilibeth zich genoodzaakt om naar de stad te gaan om werk te zoeken. Ze laat Maria achter bij een recyclecentrale.


Grimmige wereld
De omgeving waarin de dromerige Maria opgroeit, kenmerkt zich door een grimmige sfeer. Om het hoofd boven water te kunnen houden, fokt Lilibeth rashonden voor een lokale bende, terwijl Maria tevergeefs smeekt om de hondjes te mogen houden. Wanneer het noodlot toeslaat en het geld op een gegeven moment opraakt, vertrekt Lilibeth naar de stad en laat Maria achter bij een recyclecentrale. Daar wordt Maria gedwongen om te werken, op zoek naar waardevolle spullen tussen de bergen vuilnis. Lilibeth keert echter niet meer terug, wat een zware tol eist van Maria. Vastberaden besluit ze haar moeder achterna te gaan, trotseert ze de gevaren van de buitenwereld en zoekt ze naar hereniging met haar moeder.

Kaarten reserveren
Kaarten voor ‘La Hija de Todas las Rabias’ zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: