'Wat Bezielt Je' vanuit de Koninginnestraat op 16 februari

Datum: 12-02-2024

15.18 uur - Vrijdag 16 februari wordt de laatste 'Wat bezielt je' vanuit de HOistudio aan de Koninginnestraat in Nijverdal. Na de opname van 'Wat bezielt je' met Marloes Joosten op 5 februari is de studio ontruimd. Het decor van 'Wat bezielt je' met het bloemetje op tafel en de blauwe aardewerken kan en bekers, de zwarte stoeltjes en de bamboekleurige achterwand is niet meer. Vanaf april zal 'Wat bezielt je' in het Huis van Cultuur en Bestuur worden opgenomen.

 
In de uitzending van 16 februari is Marloes Joosten te gast. Zij is directeur van twee basisscholen in de gemeente Hellendoorn. Onderwijs is haar passie, vertelt de 41-jarige moeder van drie kinderen. Geboren in Sliedrecht en later verhuisd naar Borne en gebleven in het Twentse toen haar ouders naar Zeeland trokken. Het onderwijs kwam op haar pad en het werd haar passie. Ieder kind is de moeite waard wat haar betreft. En lastig gedrag heeft altijd een achtergrond. Het is belangrijk goed te communiceren met het kind. Ze vertelt over haar scheiding, waar communicatie ook heel belangrijk was. De communicatie met haar kinderen en met haar ex-partner. Open praten over  wat er speelt is daar bij belangrijk, ook al realiseert zij zich goed dat zij niet heeft kunnen voorkomen dat zij haar kinderen verdriet heeft gedaan. Over kinderen en mobieltjes heeft ze een opvallend mild standpunt. Het internet brengt ook mooie dingen voort. De wereld ligt open voor jonge mensen en het is het communicatiemiddel van de huidige tijd. Hoe er mee om te gaan is een keuze die je kunt maken. Bewuste keuzes maken is voor haar belangrijk. Opgevoed in een Christelijk gezin heeft haar waarden bijgebracht die haar nog iedere dag inspireren.
 
De uitzending is te zien na het HOijournaal om 19.30 en wordt het gehele weekend herhaald op de halve even uren. Ziggokanaal 42 en te volgen en terug te zien op www.hoimedia.nl  en op YouTube.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: