Thema-avond over het basisinkomen

Datum: 01-12-2023

9.33 uur - Op woensdag 13 december om 19.30 uur wordt in het Centrum in Nijverdal een thema-avond gehouden over het basisinkomen. Inleider ds Aafko de Vries en anderen.

 
Het basisinkomen is een periodiek uitgekeerd en vrij besteedbaar bedrag voor iedere burger. Het is voldoende om volwaardig van te leven, zonder dat daar een prestatie tegenover staat en ongeacht het inkomen, het vermogen of de samenstelling van het huishouden. Door het basisinkomen heeft iedereen financiële bestaanszekerheid.
 
Ds. de Vries is voorstander van invoering van het basisinkomen. Hij baseert zich daarvoor onder meer op het verhaal in Matteüs 20: 1-18, waarin een landeigenaar arbeiders zoekt en dan aan het einde van de dag aan iedereen hetzelfde dagloon uitkeert, ongeacht het aantal gewerkte uren.
 
Ds. de Vries zal tijdens de thema-avond meer vertellen over het basisinkomen en over pilots om het systeem van de grond te krijgen. Hij zal de nadruk leggen op de bijbels-theologische gezichtspunten die hem tot zijn pleidooi brengen.  
 
Ds. Aafko de Vries, oud-predikant van de Protestantse Gemeente te Hellendoorn, 
publiceerde in 2022 het boek Het welzijnsparadijs, utopie of werkelijkheid? over het basisinkomen.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: