FC Twente-iconen Wout en Maud komen vertellen over hun kinderboek in Huis voor Cultuur en Bestuur

Datum: 23-11-2023

16.42 uur - Wout Brama en Maud Roetgering komen vrijdag 8 december naar het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. Op Paarse Vrijdag komen de twee voetbaliconen van FC Twente vertellen over het kinderboek dat zij samen hebben gemaakt. Ook worden boeken uitgedeeld.

 
Brama en Roetgering genieten bekendheid als oud-voetballers. Beiden beëindigden dit jaar hun actieve sportcarrière.
 
Het idee voor het kinderboek dat zij samen hebben gemaakt, ontstond in 2022, toen beiden voor FC Twente speelden. Ze hebben vervolgens alles zelf geregeld, ook het uitgeven van het boek. Alleen voor het daadwerkelijk schrijven van het verhaal zochten ze hulp.
 
Aandacht voor inclusie
Op Paarse Vrijdag, de actiedag die in het leven is geroepen om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, komen zij vertellen over Wout & Maud, het geheim van de trainer. In dit avonturenboek geschreven voor 7- tot 13-jarigen wordt op vrijblijvende manier aandacht gevraagd voor maatschappelijke thema’s als inclusie, diversiteit en homo-acceptatie.
 
Hoe dat precies zit, vertellen de oud-voetballers tijdens hun bezoek aan het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. Ook zullen zij voorlezen uit het boek. Brama en Roetgering zijn op 8 december vanaf 15 uur aanwezig in de bibliotheek. De bijeenkomst is vooral bedoeld voor kinderen en is vrij te bezoeken.
 
Voor de eerste honderd kinderen biedt de gemeente Hellendoorn gratis boeken aan. Hierbij geldt wel: op is op. Uiteraard kunnen kinderen die hierbij achter het net vissen wel boeken kopen die Wout en Maud meebrengen.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: