Thriller ‘Killers of the Flower Moon’ onthult duister Amerikaans verleden

Datum: 13-11-2023

11.34 uur - De filmhuisfilm ‘Killers of the Flower Moon’ is een episch werk van drieënhalf uur dat op dinsdag 28 november te zien is in het Filmhuis van ZINema. Deze film vertelt het verhaal van de Osage indianen in Oklahoma, die buitengewoon welvarend werden door de ontdekking van olie en gas in de grond. Het onthult een vergeten geschiedenis, waarin blanke Amerikaanse mannen op zoek gaan naar de rijkdom van de Osage, mannen die niet terugdeinsden voor gruwelijke seriemoorden, die bekend staan als de 'Reign of Terror'.


Schokkende waargebeurde geschiedenis
In de late 19e eeuw ontdekten de Osage Indianen olie en gas in hun reservaat, wat aanvankelijk veelbelovend leek voor hun toekomst. Helaas veranderde het tij al snel, aangezien blanke Amerikaanse mannen in 1917 een intense interesse toonden in dit land en er alles aan deden om de controle over de olie te verkrijgen. In de jaren die volgden na deze ontdekking, werden talloze Osage op mysterieuze wijze het slachtoffer van gruwelijke moorden. Deze schokkende gebeurtenissen raakten lange tijd in de vergetelheid, maar deze duistere geschiedenis werd recentelijk opnieuw onder de aandacht gebracht dankzij de film 'Killers of the Flower Moon’, geregisseerd door Martin Scorsese.

Dit historisch gangsterepos onthult een huiveringwekkend en waargebeurd verhaal van hebzucht, schuld en boete. Het werpt een onthullend licht op dit duistere hoofdstuk in de geschiedenis, waarin de hebzucht naar olie leidde tot een reeks tragische gebeurtenissen die de Osage-gemeenschap diep heeft getroffen.

Kaarten reserveren
Kaarten voor de filmhuisfilm ‘Killers of the Flower Moon’ zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: