Sophie ter Haar prolongeert titel Gouden IJzer

Datum: 30-10-2023

13.51 uur - In de herfstvakantieweek was de strijd om het Gouden IJzer in Luttenberg. Maar liefst 3 ponycombinaties mochten deelnemen aan de finale die verreden werd op zaterdag 28 oktober, dankzij de resultaten van eerder die week. Op woensdag 25 oktober vielen maar liefst 5 Hertruiters in de prijzen. Romé Schoppink behaalde met haar pony Al Capony een 3e prijs in de categorie ABC klasse B dressuur met 199 punten. Mae Jannink werd 2e met haar pony Sidney d’Equisage in de klasse L2 categorie ABC, met 187,5 punten.

 
Sophie ter Haar en Nikki Dollen stonden samen op het podium in de klasse L2 categorie DE. Sophie werd twee keer eerste met 214 en 202 punten en Nikki werd twee keer tweede met 202 en 201 punten.
In de klasse M1/M2 categorie CDE was er twee keer een eerste prijs voor Melissa Eshuis met haar pony Lord. Ze kreeg 206,5 en 194,5 punten voor haar M1 proeven.
 
Donderdag 26 oktober kwam Sophie ter Haar met haar beide pony’s Goldstar en Londen aan de start in Luttenberg en wist ze met Londen weer twee keer te winnen in de klasse L2 categorie DE. Dit keer met 204,5 en 206 punten. Goldstar startte ze in de klasse M2 categorie CDE en daarmee werd ze tweede met 191 punten.
 
Vrijdag 27 oktober kwamen de paarden aan de start en waren er prijzen voor Marije Spenkelink en Wendy Hulsink. Marije kwam met haar paard Márquez le Diona uit in de klasse L1 en behaalde een tweede prijs met 195 punten. Wendy Hulsink kwam uit in de klasse L2 met Anke S en behaalde een eerste prijs met 203 punten.
 
Op zaterdag 28 oktober stond de finale van de dressuurweek op het programma waar Sophie ter Haar, Melissa Eshuis en Nikki Dollen aan de start kwamen. Net als vorig jaar wist Sophie ter Haar deze finale op haar naam te schrijven met een puntentotaal van 69,5% en dus mocht ze de bokaal om het Gouden IJzer mee naar huis nemen. Voor Melissa was er een mooie 5e plaats en Nikki werd als 8e geplaatst in de finale.
 
Op zondag werd er gesprongen in Heeten en daar wist Berber Nijland met haar pony Magic Mike de hoogste stijlpunten te noteren in de 80 cm rubriek. Haar beide parcoursen werden beoordeeld met 85,5 punten en daarmee mocht ze twee keer de eerste prijs in ontvangst nemen.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: