Nieuwe inrichting voor Bergleidingweg in Nijverdal

Datum: 06-09-2023

14.58 uur - Het riool in de Bergleidingweg, de Da Costastraat en in een klein deel van de Vondelstraat is aan vervanging toe. Deze noodzakelijke werkzaamheden grijpt de gemeente Hellendoorn aan om de Bergleidingweg ook opnieuw in te richten. De werkzaamheden beginnen in het najaar van 2024.

 
 
Wat gaat er gebeuren?
De nieuwe riolering zorgt ervoor dat hemelwater en vuil water gescheiden worden. Op de rijbaan van de Bergleidingweg komt zwart asfalt met links en rechts rode fietsstroken. Bij de herinrichting is het uitgangspunt dat de bomen zoveel mogelijk behouden blijven. Zij zijn bepalend voor het straatbeeld en voorkomen hittestress. Tussen de bomen komen parkeerplaatsen. Het is nog niet duidelijk hoe lang de werkzaamheden duren. Volgens de voorlopige planning beginnen de werkzaamheden in het najaar van 2024.
 
Inloopavond
Binnenkort houdt de gemeente een inloopavond voor bewoners van de betreffende straten. Zij hebben hier bericht over ontvangen. Medewerkers van de gemeente leggen graag uit hoe het plan eruit ziet en ze beantwoorden de vragen die er leven.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: