Lokaal Hellendoorn: 'Democratie in de gemeente Hellendoorn met voeten getreden'

Datum: 04-06-2023

9.15 uur - De verkenner heeft de gemeenteraad en college van Hellendoorn een duidelijke spiegel voorgehouden en handvatten gegeven hoe het werkklimaat en relaties te verbeteren. Daar ligt voor hem de essentie. Welke coalitie je ook kiest.  Lokaal Hellendoorn onderschrijft deze analyse volledig en zal er alles aan doen hieraan te werken met onze 8 raadsleden, 2 burgerleden en groeiende achterban. 

Het advies van de verkenner betreffende het te vormen college is volgens Lokaal Hellendoorn geen feest voor de democratie. Integendeel. Volgens ons wordt de democratie in de gemeente Hellendoorn met voeten getreden
 
Met de verkiezingen is door de inwoners gekozen voor verandering.  Lokaal Hellendoorn stelde voor, om recht te doen aan de verkiezingsuitslag, dit gegeven als opdracht mee te geven aan de verkenner. Andere partijen ondersteunden dit niet. Een aderlating voor onze inwoners. De tijd wordt daarmee teruggedraaid en de gewenste verandering binnen een jaar de kop ingedrukt. We houden ons hart vast wat dit zal betekenen voor de stem van de burger in de toekomst.
 
Lokaal Hellendoorn is begonnen met besturen vanuit het ideaal dit samen te doen met andere partijen, met de inwoners en met maatschappelijke organisaties. We stonden en staan daarbij een niet op macht beluste bestuursstijl voor. We hebben daarbij het afgelopen jaar water bij de wijn gedaan maar zijn bij de discussie over windmolens op onze strepen gaan staan. We willen trouw blijven aan de afspraak die we met onze inwoners hierover hebben gemaakt. Het blijkt dat verschillende politieke partijen, waaronder onze voormalig coalitiepartners niet klaar zijn voor een nieuwe bestuursstijl die past bij deze tijd. Lokaal Hellendoorn had het vertrouwen bij de start dat 'oude' patronen snel te doorbreken waren. Helaas bleek dit (nog) niet het geval.
 
Het weglopen van een aantal leden van de fractie van Lokaal Hellendoorn, zonder zich hierover te verantwoorden, heeft het gehele democratische proces onder druk gezet.
 
Vervolgens hebben we in de samenwerking met de voormalige coalitiepartners VVD en GR Links ervaren dat deze samenwerking niet plaats vond op basis van respect en inhoud. Deze situatie zorgde mede voor verdeeldheid binnen onze partij terwijl de verdeel en heerspolitiek niet past bij Lokaal Hellendoorn. Ook werd door deze partijen onterecht beelden over Lokaal Hellendoorn naar buiten gebracht waardoor de samenwerking en coalitieverhoudingen werden geschaad.
 
Ook nu, in welke positie dan ook, oppositie of coalitie, zal Lokaal Hellendoorn samen met onze inwoners de uitdagingen oppakken rond wonen, energie, zorg, goed ondernemersklimaat en een gezond gemeentelijk huishoudboekje. We blijven daarbij open staan voor een constructieve samenwerking met andere partijen en werken hard aan wat we de kiezer beloofd hebben. We hebben nog veel te doen en dat moeten we samen doen. Dat zijn we verplicht aan onze inwoners en zullen daarbij blijven vechten voor democratische waarden. 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 04-06-2023

Op een dag werd binnen de democratie het grootste zorgenkind van onze gemeente op democratische wijze met grote meerderheid gekozen. Zorgenkind? Jazeker, dol op Calimero, met het vingertje naar anderen wijzen en een totaal gebrek aan zelfreflecterend vermogen. Bovendien zegt kwantiteit binnen de politiek nog niks over kwaliteit. Ben dus eigenlijk wel blij met het zelfherstellend vermogen van een democratie. Want laten we eerlijk zijn waar is een (zorgen)kind nu het allerbeste in? Precies ... oppositie voeren. Oftewel men is weer waar men hoort. Prettige dag.

Jos schreef op 04-06-2023

Tja als er niet te communiceren valt met lokaal en ze hun wil wil doordrukken moeten ze zelf in de spiegel kijken.

Jos schreef op 04-06-2023

Het ligt weer aan anderen en niet aan hunzelf.

Geronimo schreef op 05-06-2023

@WSB, zelfherstellend vermogen van een democratie? Waarom zitten we landelijk dan nog steeds met de VVD, D'66, CDA en CU opgescheept?

William S. Burroughs schreef op 05-06-2023

Aan Geronimo. Omdat er op dat moment geen stevig alternatief is op gestaan. Met als gevolg dat het zichzelf nu op gaat blazen en er dan wel een nieuw alternatief uit zal moeten komen. Mits de kiezer niet hetzelfde stemt waar men nu op scheld. Want binnen een democratie kan je blijven stemmen op iets wat allang over de datum is en alleen nog maar schade aanricht. Ook een democratie is niet altijd zaligmakend en kost soms wat geduld. Prettige dag.

Frans schreef op 05-06-2023

Terug naar af. De kaagbeden van 'wij komen op voor de kiezer' en 'wij willen alleen wat de kiezer wil', sterven een zachte dood. De hele oude fractie van Lokaal Hellendoorn heeft gewoon geen lef, pakt niet door en neemt geen verantwoordelijkheid. Er zitten een flink aantal jubilea soms 20+ jaren. Hoeveel gemeenschapsgeld hebben die wel niet binnen geharkt om vervolgens alleen maar te wijzen naar anderen. Een complete schande!! Vot met die oale pröttel

Uw reactie

Naam:
Bericht: