Volker-Wessels - Teunis Holterberg MTB Tocht

Datum: 31-10-2022

11.11 uur - Op zaterdag 12 november 2022 organiseert de Nijverdalse fietstourclub FTC CC’75 
de NTFU-klassieker  “VolkerWessels - Teunis Holterberg ATB-Tocht”.
In samenwerking met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten is er een uitdagend parcours 
van 35km en 55km over de Sallandse Heuvelrug uitgezet.

We fietsen over onze prachtige Sallandse Heuvelrug waarbij de delen van de bestaande en bekende MTB routes nauwelijks zijn opgenomen in de route. 
De tocht door dit schitterende natuurgebied bevat single tracks, zandpaden, pittige beklimmingen en lange afdalingen. De route gaat over paden en door gebieden waar alleen tijdens deze tocht gefietst mag worden . Hierdoor ontstaat de kans om ook van deze prachtige stukken natuur te genieten. Zowel de korte als de lange route gaan eerst richting Holten en de 55 km maakt een extra lus richting Hellendoorn. De 35 km heeft onderweg 1 verzorgingspost met technische ondersteuning en de 55 km route heeft nog een extra verzorgingspost.
 
Niet voor niets heeft deze tocht het keurmerk “NTFU extra goed geregeld” gekregen, de hoogste beoordeling van de kwaliteitscommissie van de NTFU. Hierbij wordt gelet op veiligheid, organisatie en uniforme wegbewijzering van de route. Gezien de grote deelname in de voorgaande edities weten de mountainbikers deze tocht te waarderen!
 
Start en finish is bij camping De Noetselerberg, Holterweg 116, Nijverdal.
Er kan gestart worden tussen 9.00 tot 10.00 uur.
 
Kosten: NTFU-leden €5,- ; niet-leden  €7,-
Scan en Go is aanwezig dus geef je op via de website www.fietssport.nl/toertochten en start vlot middels de simpele scan van een barcode. Van het inschrijfgeld wordt  €1,00 per deelnemer afgedragen aan de Stichting Support For Nature.
Hiermee dragen wij bij aan de instandhouding van het natuurgebied.
Zowel douchegelegenheid als gelegenheid voor het afspuiten van uw fiets zijn aanwezig. 
Ook is er de mogelijkheid om na afloop van de tocht een kop snert, gehaktbal of drankje te nuttigen.
 
Inlichtingen bij: Chantal Fokkert T: 06-14114250.   E: chantalfokkert@hotmail.com
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: