Dagje Hellendoorn: een gezellig uitje voor jong en oud

Datum: 28-06-2022

13:00 uur - Zaterdag 9 juli 2022 is het weer Dagje Hellendoorn. Bello rijdt zijn rondjes, Klepperderk laat zijn klepper klinken en Piet Westendorp laat het hoepelbranden zien. Hij is de laatste in Nederland die nog metalen hoepels om houten wielen legt. Vooral door het gebruik van vuur is het een spectaculair gezicht. Verder kan iedereen een kijkje nemen in de bijzondere wereld van landbouwmachines en tractoren. Voor de vele liefhebbers zijn er meer dan honderd bijzondere brommers en oude motoren. De brommers zullen bovendien een toertocht maken die begint en eindigt op de feestweide aan de Hofmanstraat. Ook oude tractoren zullen een tochtje maken, altijd mooi om te zien.

 

 

Om ongeveer 11.00 uur komt schaapherder Susanne met haar kudde naar de Hofmansweide, dat wil je niet missen. 

 

Verder worden er in en rondom de museum Erve Hofman demonstraties gegeven van allerlei oude beroepen, onder andere knieperties bakken, houtsnijden, stoelen matten en klompen maken. Er wordt op de ouderwetse manier met een vlegel gedorst. Men kan genieten van weven, spinnen, kantklossen en vele andere oude ambachten. 

 

Nieuw is de streekmarkt met verschillende producten die in de omgeving zijn vervaardigd, zoals jam, honing, bier, gerookte paling, worst, ijs, cider, zeep en nog veel meer.  

 

Natuurlijk is ook de Oale Smederieje geopend waar de smeden hun kunsten met het laaiend vuur, aambeeld en blaasbalg laten zien. Voor de kinderen is er een springkussen en kan iedereen genieten van de folkloristische dansgroep. Een liedjeszanger zorgt voor een passende muzikale omlijsting en de inwendige mens wordt zeker niet vergeten. 

 

De toegang is gratis. Entreeprijs voor museum Erve Hofman is deze dag slechts € 1,--. Daar is de prachtige tentoonstelling ‘Op stand, een kijkje in het leven van de gegoede burgerij’ te bekijken.

 

Zaterdag 9 juli 2022

11.00 - 16.00 uur

Erve Hofman en Hofmansweide 

Hofmanstraat 2

7447 AS Hellendoorn

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: