Vergoeding naleving controle coronatoegangsbewijzen

Datum: 25-11-2021

16.29 uur - De verplichte controle op coronatoegangsbewijzen (CTB) kan extra kosten met zich meebrengen. Beheerders van voorzieningen, evenementenorganisatoren, culturele instellingen, horeca, (sport)verenigingen, stichtingen, bedrijven (rechtspersoon), particuliere groepen in de binnensport en commerciële sportaanbieders in de gemeente Hellendoorn die hiermee te maken krijgen, kunnen bij de gemeente Hellendoorn een vergoeding aanvragen.

 
Externe inhuur en materiele kosten
De vergoeding is specifiek bedoeld voor materiële kosten en/ of voor externe inhuur die ingezet wordt ter controle van coronatoegangsbewijzen en de controle van identiteitsbewijzen bij evenementen, wedstrijden of toernooien waar ook externen op afkomen. Op basis van declaraties vergoedt de gemeente de gemaakte kosten.
 
Hoogte van de vergoeding
Het Rijk heeft aan de gemeente Hellendoorn € 92.526 beschikbaar gesteld. Declaraties worden vergoed naar redelijkheid en billijkheid, tenzij er meer subsidie aangevraagd wordt dan er beschikbaar is gesteld door het Rijk. In dat geval vergoedt de gemeente naar rato.
 
Aanvragen tot en met 14 januari
Een aanvraag indienen kan voor de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021 via www.hellendoorn.nl/vergoedingCTBcontrole en tot en met 14 januari 2022. Declareren van een factuur gaat in de volgende stappen:
 
1. U betaalt eerst zelf de factuur;
2. Vervolgens declareert u deze kosten bij de gemeente;
3. U ontvangt een beschikking of uw declaratie vergoed wordt.
4. Uiterlijk 1 maart 2022 ontvangt u het gefactureerde bedrag of een deel daarvan op uw rekening (mits de factuur wordt goedgekeurd).
 
De factuur moet aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet deze onder andere aantonen dat het gaat om externe personele inzet en/ of extra materiële kosten en dat de extra kosten gemaakt zijn voor de controle op coronatoegangsbewijzen door een ondernemer/ instelling of vereniging.
 
Informatie
Meer informatie en een volledig overzicht van de voorwaarden zijn te vinden op: www.hellendoorn.nl/vergoedingCTBcontrole of neem contact op met Peter Baan via telefoonnummer (0548) 630 000.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 30-11-2021

Geldt er een maximum salaris per uur?

Uw reactie

Naam:
Bericht: