Inloopavond Veteranen Hellendoorn

Datum: 21-09-2021

8.50 uur - Veteranen Hellendoorn organiseert vrijdag 24 september a.s. voor het eerst sinds lange tijd weer een inloop avond voor alle Veteranen in de Gemeente Hellendoorn. U bent van harte welkom bij het Memory Museum in Nijverdal. Tevens zal er een officiële opening zijn van het Witte Anjerperkje.

Het anjerperkje in de gemeente Hellendoorn is bedoeld voor de erkenning en waardering van de Molukse KNIL en Nederlandse veteranen. Deze zal officieel om 19.15 uur door onze burgemeester Anneke Raven worden onthuld.
 
De witte anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen. Veteranen Hellendoorn heeft bewust gekozen voor een palmboom in de hoek van het anjerperkje, deze symboliseert de missies van onze Nederlandse veteranen die voornamelijk in tropische landen plaats vinden. Daarnaast symboliseert de palm de afkomst van onze Molukse KNIL veteranen. De palm is geplaatst in de hoek van het anjerperkje zodat zijn positie een denkbeeldige zichtlijn heeft vanuit de twee Molukse wijken in onze gemeente.
 
Het is voor eenieder vrij om bij de opening van het anjerperkje aanwezig te zijn. De inloopavond is uitsluitend bedoeld voor de veteranen en het thuisfront. Zij worden ook vriendelijk verzocht zich op te geven via: st.veteranenhellendoorn@gmail.com.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: