Protestantse Gemeente Hellendoorn: Voorlopig alleen digitale kerkdiensten in Hellendoorn en de Kruidenwijk

Datum: 18-12-2020

 
9.11 uur - Naar aanleiding van de toespraak van minister-president Rutte op 14 december, waarin weer een volledige lockdown is afgekondigd hebben we als vertegenwoordiging van de kerkenraden lang gewikt en gewogen over welke maatregelen wij als kerkelijke gemeente moesten nemen. Feitelijk zitten we in dezelfde situatie als dit voorjaar. 

Alleen is er nu niet de verplichting van overheidswege om de kerken te sluiten. Echter is de ernst van de pandemie heftiger dan in maart en april dit jaar. In de gemeente Hellendoorn is het aantal besmettingen met het coronavirus fors hoger dan dit voorjaar.
De overheid, de landelijke kerken vertegenwoordigd in het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) en onze eigen PKN, adviseren dringend om de kerkdiensten digitaal aan te bieden.
 
Na uitvoerig overleg hebben we daarom besloten om vanaf zondag 20 december tot en met 19 januari alle kerkdiensten alleen via Kerkomroep en YouTube aan te bieden.
 
Uiteraard vinden ook wij het heel erg jammer dat we deze beslissing hebben moeten nemen, maar we kunnen onze ogen niet sluiten voor de realiteit van de dag van vandaag. 
 
De digitale kerkdiensten zullen zowel vanuit de Dorpskerk (’n Oalen Griezen) als vanuit de Schaapskooi in de Kruidenwijk zoveel mogelijk op de reguliere tijdstippen opgenomen en uitgezonden worden. Ze staan in het kerkblad en op de website vermeld. Daarbij proberen we met inzet van de zanggroepjes of het combo (de Schaapskooi) de diensten toch een eigen, herkenbaar, karakter te geven.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: