Hulzense Boys wint ruim van Den Ham

Datum: 11-10-2020

12.41 uur - Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal van Hulzense Boys voor het eerst in haar bestaan op een vrijwel leeg Sportpark Smidserve. Tegenstander was buurman Den Ham, een club die over het algemeen ook behoorlijk wat supporters meeneemt naar uitwedstrijden. Gelukkig was er een livestream waardoor supporters van beide ploegen de wedstrijd alsnog konden volgen. De kwaliteit van deze stream was overigens prima, iets waar de club trots op mag zijn.

Vanaf het beginsignaal was het duidelijk dat Den Ham de thuisploeg niet wilde laten voetballen. Over het hele veld werd druk op bal gegeven, waardoor de beginfase veel duels opleverde. In die fase had Den Ham ook licht overwicht, zonder daarbij echte kansen te creëren. Enkele schoten van afstand vlogen in het vangnet of konden relatief gemakkelijk gepakt worden door doelman Loohuis. De eerste mogelijkheid voor Hulzense Boys kwam na ongeveer een kwartier spelen. Een afvallende bal werd op twintig meter van het doel opgepikt door Jordy Wolfkamp. Met een heerlijke volley drukte hij af en hij zag dat de bal strak in de verre bovenhoek verdween, 1-0. Na deze treffer bleek dat de strijdwijze van Den Ham hen toch veel energie had gekost, want de ploeg kon minder druk vooruit ontwikkelen. De thuisploeg was even later dicht bij een verdubbeling van de voorsprong. Een fraaie aanval over vele schijven bracht de bal op recht bij Jordy Wolfkamp. Hij zette de bal prima voor, maar de harde kopbal van Thomas Nijkamp ging net over het doel. Hierdoor was de ruststand 1-0.

Het was Hulzense Boys dat beter uit de kleedkamer kwam. Den Ham mocht aftrappen, maar binnen een minuut moest het wel een tegentreffer incasseren. Goed doorzetten van Thomas Nijkamp en Sander Kamphuis zorgde ervoor dat Den Ham de bal verspeelde aan Thomas. Hij was niet zelfzuchtig en legde de bal prima breed op Sander Kamphuis, voor wie het een koud kunstje was om de 2-0 aan te tekenen. Daarna kreeg Den Ham een mogelijkheid, maar het schot vanaf twintig meter werd door doelman Loohuis net over het doel getikt. Iets later leek Hulzense Boys het duel te beslissen, maar de doelman van de gasten kon redding brengen op het schot van Fabian te Kolste. Een paar minuten later werd het duel alsnog beslist. Een verre trap van Patrick Loohuis werd doorgekopt door Thomas Nijkamp en met een mooie lob verschalkte de diepgaande Sander Kamphuis de doelman, 3-0. Na deze treffer namen de roodhemden geen gas terug en ging het op jacht naar een grotere voorsprong. Waar het in de eerste helft wat slordig speelde werd er in de tweede helft een stuk beter gevoetbald en werden er prima aanvallen op de mat gelegd. Een zo’n aanval kwam via Dior Wilbrink en Richard Wolters voor de voeten van Thomas Nijkamp. Zijn inzet kon middels een goede reflex echter gekeerd worden door de doelman. Even later was Nijkamp nog dichtbij de 4-0, maar zijn inzet verdween net naast het doel. Toch konden de virtueel aanwezig supporters later alsnog juichen. Of het een voorzet was of een bekeken bal is onduidelijk, maar feit is dat Dior Wilbrink een prima invalbeurt bekroonde met een fraaie bal over de doelman, 4-0. Ook de andere invallers, Casper van der Veen en Richard Wolters speelden sterk. Laatstgenoemde kon, na een diepe bal van Danny Schoenmaker, zijn prima invalbeurt bekronen met een doelpunt, 5-0. Dit was ook de eindstand.

Op basis van de tweede helft een prima en verdiende overwinning voor Hulzense Boys, waarbij gezegd moet worden dat Den ham een helft mocht hopen op een beter resultaat. Hulzense Boys liet weer zien dat het voetballend vermogen en fysieke kracht in huis heeft. Ook moet het voor trainer Tim Engbers prettig zijn dat de invallers prima speelden en hij dus over een brede selectie kan beschikken. Met negen punten uit drie wedstrijden en een doelsaldo van plus elf kan geconcludeerd worden dat de start van het seizoen erg goed is. Hopelijk kan deze lijn doorgezet worden, te beginnen volgende week tegen De Esch. De wedstrijd in Oldenzaal begint om 14:30 en staat onder leiding van de heer Kuipers.