Lezing Marjan Minnesma op 5 oktober om 20.00 uur via Livestream

Datum: 03-10-2020

9.19 uur - Op maandag 5 oktober zou Marjan Minnesma in het kader van de Hellendoornse Week van de Duurzaamheid Hellendoorn 2 keer een presentatie geven met de titel “Opschieten en Opschalen”.Door de aangescherpte Coronaregels is besloten om dit te vervangen door één presentatie via Livestream.Aansluitend is er de mogelijkheid om vragen te stellen, opmerkingen te maken, reacties te geven enz.

Mensen die de presentatie willen volgens kunnen dit doen via: https://livestream.zinin.com/
 
Er is geen code vereist of programma. Alle gestelde vragen, opmerkingen en reacties worden beantwoord, ofwel in de uitzending, ofwel later te bekijken via de website van Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn.
 
Marjan Minnesma is als directeur van Urgenda landelijk bekend geworden door de gewonnen rechtszaak tegen de Nederlandse staat.
In haar presentatie via Livestream geeft ze haar visie op een snelle overstap naar een duurzame samenleving in 2030, zoals ze zelf zegt: “Het kan wel (en ook betaalbaar!)”.
 
Ben je geïnteresseerd in duurzaamheid, benieuwd hoe we samen kunnen werken aan een duurzame samenleving, uiterst sceptisch over het klimaatakkoord en de opgenomen doelstellingen, tegen of voor windenergie en zonneparken, belangstellend, maar afwachtend, nieuwsgierig, enz.?
In alle gevallen ben je van harte welkom om de livestream te volgen en vragen te stellen enz.
 
Urgenda is de landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken. Aan de hand van een concreet actieplan (Rapport 2030) realiseert Urgenda projecten op het gebied van duurzame bouw, mobiliteit, energie en circulaire economie, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Hendrik schreef op 14-10-2020

Mevrouw Minnesma, ik zou als ik u was het programma van Arjan Lubach maar eens een paar keer kijken, dan weet je meteen wat voor een volksverlakkerij die hele energietransisie is waar u zo warm voor loopt. Ik zou zeggen ga lekker verhuizen naar een andere planeet, samen met meneer Kwiebus, meneer Musk zoekt nog kandidaten voor Mars.

Mitis schreef op 14-10-2020

Geweldig Henk tot er een paar dikke kerncentrales in de planning staan is haar geklets slechts een verdienmodel. 1 positief punt is dat mijn kleinkinderen niet kunnen wachten tot ze 18 zijn die 10.000 euro van GroenLinks spreekt ze nogal aan...

Harm schreef op 14-10-2020

Wij verbruiken al jaren een gelijk aantal kwh en letten op wat we gebruiken en wat we hebben en als iedereen daar een beetje op let hebben we de horizon en landschap vervuilers niet nodig, want het is vaak: Links lullen en rechts vullen....

Mitis schreef op 15-10-2020

Tweede kamer neemt motie aan om piekbelasting elektriciteitsnet door zonne-energie te verminderen. De scherpe pieken en dalen maken het net instabiel en vallen niet te uit te regelen. Haha dus niets energie opslaan maar zonne-energie afschakelen wordt het dus.

Jaap schreef op 15-10-2020

Die windmolens zijn ook niet voor jou Harm, die zijn voor het industrie terrein.

William S. Burroughs schreef op 15-10-2020

Aan Mitis. Ik vrees dat ik uw kleinkinderen teleur moet stellen. Want zoals het kwartje van Kok en de duizend euro van Rutte is ook de tienduizend euro van Klaver een loze belofte die niet ingelost zal gaan worden. Bovendien riekt het naar het trekken van jonge kiezers. Kortom slecht plan. Wel doet het mij deugd dat er eindelijk weer een linkse koers wordt gevaren. Want dat loon naar werken inmiddels een buitengewoon abstract begrip is geworden moge duidelijk zijn. Bij de een mag het wel iets minder en bij de ander ietsje meer. Verschillen mogen en moeten ervan mij ook zeker blijven maar dat er wat aan de absurditeit van bepaalde verschillen gedaan gaat worden lijkt mij niet meer dan fair. Tot slot nog even het volgende. Mochten uw kleinkinderen vanwege het gebrek aan die tienduizend onverhoopt in de goot belanden dan ben ik wel bereid om ze er weer uit te trekken. Prettige dag.

Hendrik schreef op 15-10-2020

Met dit VVD kabinet is alles voor de industrie, en de kosten voor de belastingbetaler.

Mitis schreef op 15-10-2020

@ Hendrik, het moet u toch geweldig blij maken dat u met de door u betaalde energiebelasting het datacenter van Microsoft in Wieringermeer volledig van groene stroom kan worden voorzien, Microsoft neemt energie af uit verschillende duurzame bronnen in Nederland. Neem van mij maar aan dat Microsoft het milieu niet boeit het enige wat Amerikanen interesseert is de prijs en ik kan dat weten...(Ff WSB stangen)

Geronimo schreef op 16-10-2020

Wij mogen elkaar hier graag van ons gelijk betuigen. Misschien ben ik wel een van de grootsten, maar eigenlijk heeft het allemaal niet zoveel nut. Kijk maar eens naar deze documentaire, David Attenborough: A Life on Our Planet.

Hendrik schreef op 16-10-2020

Aan Mitis, Amerikanen zijn imperialisten, tot elke prijs.

Lokaal Hart schreef op 16-10-2020

@Hendrik: Dan heb je niet goed gekeken naar het verhaal van Marjan Minnesma. Ik zou haar lezing dan maar eens bekijken. Zij pleit niet voor datacentra en zeker niet voor het opwekken van duurzame energie door multinationals als Vattenfall. Zij pleit net als anderen juist voor besparing en voor het opwekken van duurzame energie door lokale coöperaties, zodat de bevolking niet alleen de lasten heeft, maar ook de lusten. Overigens zou duurzame energie helemaal geen subsidie hoeven te ontvangen als ook de subsidies op energie uit kolen, gas enz. zou worden afgeschaft. Die is namelijk een veelvoud van wat er naar duurzame energie gaat. Als beide gelijk behandeld zouden worden, zou duurzame energie nu al goedkoper zijn. Inderdaad Geronimo de film van David Attenborough laat heel duidelijk zien hoe we met onze aarde bezig zijn. En voor wie wil zien hoe we onze aarde/grond verpesten kijk naar Kiss the Ground, binnenkort op dvd. Voor wie meer wil weten over klimaatverandering kijk naar de serie code rood, heb je die gemist, kijk op uitzending gemist: https://www.npostart.nl/code-rood/15-10-2020/KN_1717315. .

Mitis schreef op 16-10-2020

I.d.d Geronimo een superieure docu heb hem gedownload, voor mijn werk en privé heb ik heel veel gereisd ik vond het de beste besteding van mijn geld. De Serengeti, Costa Rica en veel meer, zo jammer dat ik en nu dat niet meer kan. De docu was uiteindelijk heel positief met of zonder ons mensen. Dat is een beeld waar ik me helemaal in kan vinden. so sorry for my kids.

Geronimo schreef op 17-10-2020

@Lokaal Hart, de moraal van het verhaal is, dat deze planeet beter af is zonder ons dan met. Dat toont Tsjernobyl wel aan.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 17-10-2020

@Geronimo, je hoeft geen medelijden met de aarde te hebben, deze overleeft wel; doet hij al 4,5 miljard jaar.

Mitis schreef op 17-10-2020

@ Hendrik, ik heb voor mijn werk ook in Austin TX gewoond, wat een prachtige stad en staat, super klimaat als je thuis een goede airco hebt maar corrupt tot op het bot. Alles kan zolang het niet bij wet verboden is, Its the law roepen ze dan en dan is het echt over. Veel staat niet in de wet dat snap je dus dat kan.

William S. Burroughs schreef op 18-10-2020

Aan Wat ben ik toch een tut! Wij hebben ook geen medelijden met de aarde dus dat heeft ie ook niet met ons. Als mens hebben we vaak de illusie boven de natuur te staan, We zijn echter gewoon onderdeel van de natuur die ons nu op alle fronten van het mens zijn aan het beschadigen is. Gelovigen zouden het misschien payday kunnen noemen? Als pessimistisch realist zie ik het liever als een wake up call oftewel het moet anders en daarom noem ik het liever mayday! Mayday! Prettige dag.

Geronimo schreef op 18-10-2020

@tut lees mijn reactie, boven die van jouw. nog eens. Verder hoeft je je niet zo druk te maken om arme of om rijke mensen; we zullen allemaal sterven. Net zo'n kromme redenatie als die jij plaatst.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 18-10-2020

@William; De natuur is één grote vernietiger; alles en iedereen vernietigt elkaar, roofdieren - prooidieren, planten worden opgevreten, tsunami’s en vulkaanuitbarstingen vernietigen het leven, ziektes. Er zijn meer diersoorten uitgestorven dan dat er nu soorten op aarde leven. Mens zal ook uitsterven, variaties leven wel verder. @Geronimo, het is triest dat de rijken meer overlevingsmogelijkheden, vooral tijdens coronacrisis hebben. De mensen dieet belangrijkste werk doen, b.v. in de zorg, onderwijs, schoonmaak, fabrieken, supermarkten, die worden het slechts betaald en kunnen niet veilig thuiswerken en 1,5 meter afstand houden. Inderdaad sterven we allemaal, maar de armen op een minder prettige manier, geen geld voor evt. dure behandeling. En wat denk je, WA krijgt vast wel voorrang wanneer alle plekken op IC bezet zijn.

Geronimo schreef op 18-10-2020

@tut, de dinosaurussen zijn allemaal gestorven na een meteorietinslag op aarde. Alle diersoorten die nu uitsterven, komt door menselijk handelen.En of mensen een pijnloze dood hebben, is niet sociaal gebonden; een langer leven wel. Daar staat dan weer tegenover dat dat niets meer uitmaakt, als je dood bent.

William S. Burroughs schreef op 18-10-2020

Aan Mitis. Austin City Limits! Prettige dag.

Mitis schreef op 18-10-2020

@ Geronimo, in het Tsjernobyl gedeelte van de docu wordt aangetoond dat een onverantwoorde test - dus niet tijdens normale productie - slechts een tijdelijke ernstig probleem is ontstaan en dat de natuur altijd overwint.

Geronimo schreef op 19-10-2020

@WSB, Austin of Nutbush?

Geronimo schreef op 19-10-2020

@Mitis, mits de mens zich er maar niet mee bemoeit.

Mitis schreef op 19-10-2020

@ WSB, Austin City Limits! In de nachtclubs aldaar mag boven de 21 jaar naar binnen, show your ID! De meisjes die zich daar naakt showen hoeven slechts 18 jaar te zijn.

William S. Burroughs schreef op 19-10-2020

Aan Mitis. Met alle respect maar ik bedoel de concerten. Prettige dag.

Mitis schreef op 20-10-2020

@ WSB, dat had ik wel begrepen uit de reactie van Geronimo, maar het woord limits triggerde mij op de grenzeloze hypocriete wet en regelgeving en de daarbij behorende handhaving in Texas. Ik vond mijn opmerking een stuitend voorbeeld.

Uw reactie

Naam:
Bericht: