Thema-avond ‘Vogels van diverse pluimage’

Datum: 28-09-2020

14.18 uur - Op dinsdag 6 oktober om 20.00 uur is er in de Leerkamer in Hellendoorn een thema-avond ‘Vogels van diverse pluimage’. Inleider is dr. Jan Dirk Wassenaar.

Dr. Jan Dirk Wassenaar zal stilstaan bij een aantal vogels in de christelijke symboliek. Deze dieren maken een belangrijk onderdeel van de iconografie uit. Om slechts twee voorbeelden te noemen: de duif en de pelikaan. In de loop der jaren heeft dr. Wassenaar daar enkele publicaties aan gewijd, in verschillende tijdschriften. Hij zal op de thema-avond duidelijk maken waar die vogels – ze zijn her en der op preekstoelen, doophekken en gewelven van kerken in ons land te vinden – in theologisch opzicht voor staan. Daar is mee bedoeld dat ze niet alleen voor de versiering aangebracht zijn, maar dat ze een boodschap tot uitdrukking willen brengen. Ze ‘verkondigen’ een aspect van het bijbels getuigenis.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 28-09-2020

Mijn belangstelling gaat voornamelijk uit naar rare en vreemde vogels want van de mus heb ik inmiddels wel gegeten en gedronken. Prettige dag.

Geronimo schreef op 28-09-2020

WSB, de stand van de huismus is de afgelopen 25 jaar gehalveerd. In steden zijn ze op veel plaatsen uit het straatbeeld verdwenen.Dus je kunt er beter maar weer een beetje belangstelling voor tonen.

Mitis schreef op 28-09-2020

U bedoelt vast de uil van minerva...

Uw reactie

Naam:
Bericht: