Ultra Arenda loopt ruim 70 km op haar debuut van de 6 uur in Deventer

Datum: 21-09-2020

13.09 uur - Op zaterdag 19 september werd in Deventer het ultrafestival gehouden, een internationale wedstrijd op de wielerbaan van 1289m en Corona proof. Arenda liep een week eerder al de singelloop in Enschede 5 EM (8,1km) in een tijd van 32 min. Hier werde ze 3e van alle vrouwen. Dat ze weer in vorm is, liet ze in Enschede zien.

Afgelopen zaterdag startte ze om 14 uur met 25 graden en een windje. Samen liep ze in een groepje met Belgen. Na een paar rondjes liep ze al op haar eigen tempo alleen en had ze de Belgen achter haar gelaten. Er volgenden veel rondjes alleen. De eerste 30 km gingen in 2h18. De marathonafstand in 3h19. Na 46 km werd de warmte haar toch te veel en moest ze even afkoelen. De Belgische kampioene haalde haar in en de eerste plek op de 6uur raakte ze hiermee kwijt.
 
De 50 km liep ze in 4h04. Het laatste uur, koelde het af en kon ze het tempo weer oppakken. Ze zag dat ze de 70 km kon halen door alles te geven. Haar uiteindelijke officiele afstand 70,606km. Goed voor een 2e plek overall achter de Belgische kampioene (alle mannen zijn ze voor gebleven) en eerste plek bij de vrouwen veteranen.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: