Muziek onder de Trap tijdens corona in de ZINiN Theaterzaal
Datum: 09-09-2020

8.09 uur - In maart werden de concerten van Muziek onder de Trap voor de rest van het seizoen afgezegd en gingen de leden van de werkgroep in lockdown door de coronacrisis. Maar zij hebben achter de schermen niet stilgezeten en vanuit huis een nieuw seizoen Muziek onder de Trap voorbereid. De nieuwe reeks concerten start aanstaande donderdag 17 september.

Voorlopig even niet onder de trap in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur omdat men dan niet voldoende afstand kan houden, de concerten vinden vanaf nu plaats in de ZINiN Theaterzaal. Het spits wordt afgebeten door Trio Turn it Up to 7. 


 
Dit trio bestaat uit Alette van de Belt (klarinet), Roelfke Huttenga (piano) en Renée Brunt (Sopraan). In 2017 wilde Roelfke heel graag het stuk 'Contrasts' van Bartok uitvoeren en zocht hierbij de musici bij elkaar. Tijdens de repetities klikte het meteen tussen de musici en na het uitvoeren van het werk is het trio verder gegaan met het zoeken van mooi repertoire dat hen goed zou liggen. Niet lang geleden heeft Renée Brunt het besluit genomen om met dit trio verder te gaan als zangeres en niet als violiste én zangeres. 
 
De naam van het trio, Turn it up to 7, betekent de 7 combinaties die er met het trio te maken zijn. Drie keer solo, drie keer als duo en uiteraard als trio. Op deze manier proberen de musici zich ook in te zetten tijdens concerten, zodat er veel variatie is binnen het programma. 


 
Het concert begint donderdag 17 september om 20.00 uur in de ZINiN Theaterzaal en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis maar een kleine vrijwillige bijdrage is altijd welkom.  
Programma

 
Monoloog - Reuland 

Twee oren om te horen, twee ogen om te zien - Manassen
 
I. Marc groet

's Morgens de dingen
 
Miroirs – Ravel

La vallée des cloches 
 
Les chemins de L'amour - Poulenc
 
Phantasie Stücke - Schumann
 
Fuji – Reuland

I. Der Fuji spiegelt sich im Wasser

II. Der Fuji von den Flössen gesehen

III. Der Fuji durch dem Bambuswald gesehen
 
Zes gezichten op den Fuji - Sigtenhorst-Meyer

II. Schaapjeswolken om den Fuji

IV. De Fuji in de regen

V. De Fuji in de sneeuw
 
La courte paille – Poulenc

I. Le sommeil

II. Quelle aventure!

IV. Ba, be, bi, bo, bu
 
Sonata – Poulenc

II. Romanza
 
Der Hirt auf dem Felsen - Schubert
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: