Ultra Arenda gaat voor het wereldrecord loopband op de 50 km

Datum: 21-08-2020

12.36 uur - Arenda Könnecke-Scherpenkate, ook wel bekend als Ultra Arenda, bereide zich op het WK in Winschoten dit jaar maar Corona gooide roet in het eten. Voor Arenda geen reden om bij de pakken neer te zitten. Ze besloot haar passie en talent voor hardlopen in te zetten om een goed doel te steunen, het Nationaal MS-fonds.

 
 
In 2003 kreeg goede vriend Michel Bökkerink de diagnose MS en van dichtbij ziet Arenda hoe deze ziekte zijn leven beïnvloedt. Op zaterdag 22 augustus probeert ze het record van 50 km op de loopband van Guinness World Records te verbreken, om op deze manier geld in te zamelen. 

 
Arenda loopt voor het Runningteam Twente en is lid van ASV Atletics in Nijverdal. Dat zij een echte sportvrouw is, heeft ze meerdere malen bewezen. In 2015 werd ze Nederlands Kampioen op de 100 km, in 2019 winnaar tijdens de 80 km Bruggenloop in Kampen en dit jaar eindigde ze als eerste Nederlander op de Baanultra 100 km in Steenwijk. Geheel terecht ontving zij van de Gemeente Hellendoorn de titel Sportvrouw van het jaar 2020.
 
Om zich goed voor te bereiden heeft Arenda getraind met behulp van hardloopschema’s van The Running Academie. Op dit moment staat het record op 3:51:25 uur, wat een gemiddelde snelheid van 4:38 minuten per km inhoudt. Naast een plekje in het Guinness Book of World Records heeft Arenda zichzelf als doel gesteld om ook het marathonrecord van 3:15 uur op haar naam te zetten. ZorgSaam in Hellendoorn ondersteunt deze geweldige actie en stelt een gecertificeerde loopband ter beschikking. Om 9:00 uur gaat ze van start in de oefenzaal van de Fysiopraktijk. 

Haar wens is duidelijk: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Nationaal MS-fonds. Wil je Arenda steunen? Dit kan door een donatie te doen via de website: https://www.sterktegenms.nl/actie/arenda-konnecke-scherpenkate of via haar persoonlijke facebookpagina: https://www.facebook.com/a.konnecke. Je kunt Arenda tijdens deze recordpoging volgen via een livestream: https://www.facebook.com/asvatletics/live/.
 
Door: Amber Berkhof
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: