'Eerlijk Winkelen Route' nu ook in Gemeente Hellendoorn

Datum: 25-07-2020

10.01 uur - De Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn wil graag consumenten de weg wijzen naar winkels die Fairtrade producten verkopen. Dit is goed voor de bekendheid van de producten, dan kunnen de consumenten ook ervaren dat Fairtrade producten niet altijd duurder zijn en dat ze op heel veel locaties verkrijgbaar zijn.

Toch zet van de grote groep mensen die zeggen Fairtrade en duurzamer te willen shoppen maar een klein deel dit om in daadwerkelijke actie. Door nog steeds bestaande vooroordelen over Fairtrade producten of doordat niet bekend is waar je deze kan vinden en hoe je ze kan herkennen. Daarom zocht de Fairtrade werkgroep een platform en zijn uitgekomen bij de Stichting Eerlijk Winkelen.
 
De Stichting EerlijkWinkelen is opgericht in juli 2010 en wijst op diverse manieren de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar Fairtrade, biologische en/of tweedehands producten verkopen.
 
Door deze samenwerking is de Gemeente Hellendoorn de 65e Gemeente in Nederland die zichtbaar is via dit platform. Inmiddels zijn er 19 winkels zichtbaar op de landelijke website https://www.eerlijkwinkelen.nl/. Leuke, hippe zaken met een relatie tot Fairtrade, biologisch, gerecycled, kringloop of die op een andere manier een bijdrage aan een betere wereld leveren. Een groen symbooltje staat voor gemaakt met respect voor natuur en milieu; een oranje voor gemaakt met respect voor mensen; een gele voor gerecycled en de roze is voor een bijdrage aan een beter wereld.
 
EerlijkWinkelen heeft ook een fraaie handige app voor smartphones. Op basis van je GPS-positie heb je in een mum van tijd een overzicht van de winkel in de stad of dorp waar je je bevindt. De app heeft een filtermogelijkheid om bijvoorbeeld gericht naar winkels met kleding, cadeaus of eten & drinken te zoeken. Via sociale media knoppen in de app kun je meteen aan je vrienden en volgers laten weten welke leuke winkel met eerlijke producten je ontdekt hebt.
 
De 19 winkels in de Gemeente Hellendoorn die deelnemen zijn: Ambachtsbakker Nieuwenhuis, Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Buitengewoon Lekker, Hebbedingen, Scala Reform en Kruidenhuis, Lysa's, Landgoed De Uitkijk, Boekhandel Pepijn, Twente Decadente, Herberg De Pas, Bal Vismeesters, Molen De Hoop, Renata Delicatesssen & Zo, Kringloop De Tweede Ronde, Wereldwinkel Nijverdal, Zuivelhoeve Nijverdal, Dorcas Winkel Nijverdal, De Jongens Food & Lifestyle en De Budde. 
 
Werkgroep Fairtrade Gemeente Hellendoorn
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 27-07-2020

Fijn dat er zo'n fraaie handige app is. Kunnen we goed op onze smartphones zien waar we moeten kopen. Alleen jammer dat de kleuren niet overeenkomen, met het land waar de meeste smartphones gemaakt zijn/worden; China.

Uw reactie

Naam:
Bericht: