Water-ereteken als symbool voor de omgekomen brandweermensen

Datum: 20-06-2020

12.00 uur - Vandaag, de derde zaterdag in juni, vindt de nationale herdenking plaats bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem voor de omgekomen brandweermensen. Hierbij wordt om 13.00 uur het water-ereteken gevormd.

Van 2 kanten staan straalpijpen die een straal water omhoog spuiten. Deze stralen ontmoeten elkaar in het midden op tien meter hoogte. Ze vormen een ereboog die precies een minuut duurt. De waterstralen zijn zo geplaatst, dat op zonnige dagen een groot deel van de dag een regenboog verschijnt.
 
Overal in het land wordt dit eerbetoon gemaakt als een symbool voor de omgekomen brandweermensen. De brandweerkorpsen in Nederland maken, gelijktijdig aan het herdenkingsmoment in Arnhem, het ereteken bij zo veel mogelijk posten en kazernes.
 
Ook bij de brandweerkazerne aan de Kerkstraat in Nijverdal zal om 13.00 uur dit water-ereteken worden gevormd.
 
 
Foto: Brandweer Nijverdal
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: