LH stelt vragen over de situatie van dorps- en buurthuizen in coranacrisis

Datum: 18-05-2020

10:41 uur - Lokaal Hellendoorn stelt vragen aan het college met betrekking tot de dorps- en buurthuizen in de gemeente Hellendoorn in deze corona-crisistijd, waarin zij noodgedwongen gesloten moeten blijven en tegen welke problematiek zij daardoor aanlopen.

Hieronder de brief:

Aan het College van B&W van de gemeente Hellendoorn Postbus 200
7440 AE Nijverdal

Betreft: ontmoetingscentra in tijden van corona

Geacht college,

We zijn getroffen door het coronavirus. Er worden mensen ziek. Ook in onze gemeente zijn mensen overleden. We kunnen onze naasten die we lief hebben niet bezoeken. Kortom, er is persoonlijk leed en ontwrichting. Behalve het persoonlijke verdriet, zijn er ook economische gevolgen.

Dorps- en buurthuizen, multifunctionele en sociaal-culturele accommodaties hebben noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Hierdoor is duidelijk geworden hoe belangrijk maatschappelijk vastgoed is voor de leefbaarheid in alle kernen en wijken binnen onze gemeente. Door het sluiten en het stopzetten van activiteiten missen inwoners hun ontmoetingsplek en sociale contacten. Dat het coronavirus ook invloed heeft op de accommodaties is duidelijk. De accommodaties missen opbrengsten uit verhuur, activiteiten en consumpties terwijl de kosten veelal doorlopen. Op dit moment hebben de accommodaties de mogelijkheid om vanaf 1 juni weer 30 personen te ontvangen (met inachtneming van de richtlijnen).

Namens Lokaal Hellendoorn hebben wij enkele vragen en opmerkingen:

 •   Is er contact met alle ontmoetingscentra over de gevolgen van de coronacrisis?

 •   Zo ja, tegen welke problemen lopen zij op dit moment aan?

 •   Vindt er al ondersteuning plaats door de gemeente en op welke manier?

 •   Het samenwerkingsverband P10 heeft bij minister Wiebes aangedrongen om dorpshuizen

  standaard deel te laten uitmaken van de ‘Tegemoetkoming schade COVID-19’. Kunnen wij dit geluid vanuit onze gemeente ook kenbaar maken aan minister Wiebes? Juist na deze crisis zal er behoefte zijn aan laagdrempelige mogelijkheden voor ontmoeting en contact.

 •   Provincie Overijssel investeert in experts die via de OVKK (Overijsselse Vereniging voor Kleine Kernen) ontmoetingscentra in Overijssel een helpende hand kunnen bieden. Bent u hiermee bekend en verwijst u ontmoetingscentra die praktische hulp nodig hebben al door?

  Graag ontvangen wij in de commissie samenlevingszaken van dinsdag 19 mei aanstaande een reactie.

  Met vriendelijke groet namens Lokaal Hellendoorn,

  Annemarie Dubbink
  Hetty Ligtenberg-Grondman Thea ten Have

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 18-05-2020

LH, die kroegbaas van de kachel, of hij nou de waarheid spreekt of niet, die moeten jullie nu, na zijn zoveelste negatieve nieuwsbericht, toch eindelijk eens een keer uit de partij gooien. Hier hebben jullie het weer over corona en hij doet maar wat. Als je als privepersoon de "schijn" zo tegen hebt, dan kun je beter mijn advies opvolgen.

harry schreef op 18-05-2020

aldus professor Geronimo, of hoe die ook werkelijk mag heten.

Meten met twee maten schreef op 18-05-2020

Het is inderdaad wel bijzonder dat LH overal een menig over heeft, behalve over de eigen raadsleden.

William S. Burroughs schreef op 19-05-2020

De kroegbaas is aan het verbouwen en heeft daarvoor bouwvakkers in dienst. Na werktijd zat hij met hen buiten nog wat te drinken. Natuurlijk is het in het licht van de huidige situatie geen handige actie maar wel verdedigbaar. Want wanneer deze bouwvakkers bij een prive woning aan het werk waren geweest had men na het werk waarschijnlijk in de tuin wat gedronken. In feite zat de kroegbaas dus in zijn eigen tuin en tuinde de agent hier vol plichtsbesef in. Ik wil hier geen advocaat van de duivel spelen en vind het nogmaals ook niet erg handig maar een boete vind ik ook wat overdreven. Kortom de zaak heeft 2 kanten. Prettige dag.

Geronimo schreef op 19-05-2020

@WSB, zeker heb jij gelijk, alleen overkomt het hem elke keer, om als enige negatief in het nieuws te komen. En dan zoekt hij ook nog eens zelf de publiciteit. Geugies moet ook zelf eens een keer bedenken dat dit zijn partij geen goed doet.

Jos schreef op 19-05-2020

cafe de Kachel kan toch de camera beelden zonder gezichtsherkenning plaatsen? dan is voor iedereen de situatie duidelijk en kan iedereen zien dat er afstand werd gehouden.

William S. Burroughs schreef op 19-05-2020

Aan Geronimo. De man is inderdaad een beetje de Marco Kroon van zijn partij maar dan zonder Willemsorde. Het is aan zijn partij wat men van zijn (helden) daden vind en niet aan mij. Want het is niet mijn partij. Prettige dag.

Jean schreef op 19-05-2020

Vrij duidelijk, JE MAG NIET OP EEN HORECA TERRAS VERTOEVEN.Ook Geugies niet,daarbij is het een strafbaar feit, dus met bibob zijn we binnenkort wel van hem af.Dit is wel zeer sneu voor de betreffende bouwvakkers,ook voor hen een strafbaar feit, dit kan hen nog behoorlijk in de weg zitten. Tevens gaan we er maar van uit dat er een aanklacht van smaad door de betreffende agent wordt gedaan tegen de heer Geugies,om iemand zo op sociale media neer te sabbelen....vroeger kwam men als uitbater aan de schandpaal met dit soort opmerkingen

Harm schreef op 19-05-2020

De Boa's cq agenten geven eerst een waarschuwing in dit soort situaties, dus gewoon aanpakken is hier op zijn plaats en bovendien is dit geen voorbeeld voor onze samenleving, dus Lokaal Hellendoorn neem je verantwoordelijkheid in deze!!

hellendoorner schreef op 20-05-2020

Geugies zal er wel goed vanaf komen aangezien hij bij lokaal Hellendoorn zit, zal hij wel worden voorgetrokken of hulp krijgen van de burgermeester

Jos schreef op 20-05-2020

Geugies gaf ook op facebook ook aan dat hij binnen geen krukken had ivm verbouwing. Zet je ze toch van buiten binnen neer....probleem opgelost. Laatste rechtszaak tegen de heer Bos pakte ook negatief vóór hem uit.

Geronimo schreef op 20-05-2020

En alle reacties tonen mijn gelijk aan. Het gaat totaal niet over de vragen die LH stelt, maar alleen maar over Geugies.

Mee eens schreef op 20-05-2020

Inderdaad neem afstand van Geugies. Spoor van ellende overal achter gelaten met faillissementen. Weet altijd wel negatief het nieuws te halen.

Han schreef op 21-05-2020

Veel anders dan vragen stellen kan LH ook niet. In het verleden heb ik al vaker geschreven dat de geloofwaardigheid ver te zoeken is bij deze club. List en bedrog, angst voor elkaar houdt hun op de been. Kijken en wijzen naar een ander zijn ze goed, maar wegkijken van hun eigen interne problemen zijn ze nog beter in. Terecht wat Geronimo opmerkt, één van die pijnpunten wordt in deze discussie aan de kaak gesteld. Maar laten we niet vergeten dat er nog meer rond dwalen binnen deze club. Nu even to the point LH. Hoe durven jullie vragen te stellen in een situatie die voor iedereen nieuw is, een situatie die niemand van ons ooit heeft meegemaakt en die niemand kent. De regering en plaatselijke politiek doen hun best, onwetend wat de consequenties zijn en waar het schip strand. Niemand weet dit en daar hebben we mee te leven. Achteraf oordelen is makkelijk en goedkoop. Doet me gelijk denken aan Trump, wegkijken van zijn eigen problemen en de schuld bij een ander zoeken.

Geronimo schreef op 21-05-2020

@Han, welke partij zou jij dan niet onder de noemer "list en bedrog" willen/kunnen vatten. Het is allemaal een zooitje. Verder is mij altijd geleerd om vragen te stellen als je iets niet weet of aan de kaak wil stellen. En of de politiek zo haar best doet, daar zet ik ook nog wel vraagtekens bij. Ze laten behoorlijk wat steken vallen. En als jij vindt dat vragen stellen niet mag, dan kunnen die talkshows dus wel ophouden met uitzenden.

Han schreef op 21-05-2020

Geronimo, gedeeltelijk met je eens, maar commentaar geven en vragen over iets wat ons totaal onbekend is, is altijd makkelijk en momenteel verkeerd de wereld zich in deze situatie. En God dank zijn de huidige partijen jaren aan de macht geweest en hebben ze goed op ons geld gepast en wat opzij gezet, waar we in deze situatie enigszins van kunnen profiteren. Wanneer links zijn zin had gekregen, dan was Nederland bij eerste scheet failliet geweest. En natuurlijk heb ik ook mijn twijfels bij de huidige aanpak, maar hier kan men lering uit trekken. Maar ga er zelf maar eens staan en neem maar een besluit voor 17 miljoen mensen, dit zal niet makkelijk zijn.

jos schreef op 21-05-2020

waarom plaatst geugies een foto van een andere tafel dan de kleinere waaraan ze zaten op het terras?

Lex schreef op 22-05-2020

Als de oppositie geen vragen meer mag stellen dan kom je in landen terecht als Noord Korea en China! De absolute list en bedrog partij in onze gemeente is met stip op 1, het CDA! (dat hebben ze bv. maar weer eens laten zien met het samenstellen van het college)

Geronimo schreef op 22-05-2020

Lex, op 1 staan alle partijen die deze coalitie mogelijk hebben gemaakt. Ze hebben niet eens met LH gesproken, ofschoon dit de grootste partij is. Maar goed, of je nu door de kat of de hond gebeten wordt, maakt weinig uit.

K E schreef op 22-05-2020

dus, vermoedelijk zat JOS daar ook aan tafel????? gezien zijn opmerking hier eerder geplaatst.

Pibernik schreef op 22-05-2020

Dan was Jos ook de klos.

jos schreef op 23-05-2020

Als geugies zegt dat hij aan de grote tafel zat zoals hij met meetlint aangaf, maar anderen zeggen van niet dan weet ik genoeg. Hij geeft aan dat dit zelfs op beeld staat maar dit niet wil laten zien dan zegt dit genoeg.

Lex schreef op 24-05-2020

Geronimo, idd. hebben de andere partijen in het college ook boter op hun hoofd. Het CDA was wel grootste partij (van dit te vormen college) initiatiefnemer. Een andere voorbeeld is de list van CDAer Roy Zijlstra, Het college wilde flink bezuinigingen op de sociale werkvoorziening Soweco, de bal werd door Zijlstra met grote woorden in de raadsvergadering naar de directie van Soweco gespeeld. De de directie van deze sociale werkvoorziening zou de medewerkers ophitsen, volgens de CDAer. Alle aanwezige Soweco medewerkers verlieten toen terecht woedend de raadzaal. Zijlstra had met deze acties(list) maar 1 doel, de flinke bezuinigingen op deze sociaal zwakken werknemers mocht niet (te veel) opvallen.

Def schreef op 25-05-2020

hij heeft al zo veel gehad altijd wat daarom geloven zij het niet meer.Eigen schuld dikke bult.ik gen het eens met Geronimo.een keer zegt hij het zo andere keer vertelt hij weer wat anders. LH jullie mogen geen uitzondering maken hij moet een voorbeeld geven

Harm schreef op 25-05-2020

Vanmiddag zat er weer iemand op het terras te roken. In deze situatie geen goed gekozen moment....

Harm schreef op 25-05-2020

En bij de achteringang van zijn bedrijf is voldoende ruimte om te roken, broodje te eten etc.. en daag je niemand uit...

kluk kluk schreef op 28-05-2020

ben het met lex eens

Uw reactie

Naam:
Bericht: