Beweegt u ook met ons mee?

Datum: 13-05-2020

8.34 uur - Langzaamaan worden beweegactiviteiten weer opgestart, kinderen mogen weer naar de sportclubs maar alles met aangepaste regels. Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.

 
Voor de risicogroepen blijft het belangrijk contact te vermijden. Het is in deze periode niet voor iedereen even makkelijk om voldoende in beweging te blijven. Daarom hebben de buursportcoach en beweeg- en leefstijlcoach van De Welle een beweeggids ontwikkeld. 
 
In deze beweeggids staan allerlei spierversterkende-, coördinatie- en conditieoefeningen die op verschillende niveaus kunnen worden uitgevoerd. Het enige dat u nodig heeft, is een stoel. De gids is voornamelijk bedoeld voor de kwetsbare doelgroepen die tijdens deze situatie wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar ook anderen zullen met deze beweegoefeningen prima uit de voeten kunnen!
 
Bewegen heeft veel voordelen. Zo verkleint beweging de kans op overgewicht en kan het angst, stress en depressie verminderen. Daarnaast is het goed voor je hart en vaten en kan sporten diabetes en andere chronische ziektes voorkomen. Wilt u uw lichaam een beweegimpuls geven? Maak dan gebruik van de beweeggids. Deze is te vinden op de website van De Welle of via de volgende link: https://www.stichtingdewelle.nl/nieuw-beweeggids-bewegen-in-thuisquarantaine/. 
 
Heeft u ten aanzien van de beweeggids nog vragen of bent u t.z.t. op zoek naar een passende beweegactiviteit en kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken. Neem dan contact op met:
Wierden: beweeg- en leefstijlcoach 55+, Kitty van der Steege of Kayra Rodijk, tel. 0546-571693.
Hellendoorn: buurtsportcoach Bart Benneker, tel. 0548-638810. 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: