Omzien naar Elkaar Nijverdals netwerk bundelt de krachten voor haar Noabers

Datum: 08-05-2020

11:29 uur - Verenigingen en Stichtingen in Nijverdal hebben samen met de Stichting IkkanWelzijn, de Huiskamer van Nijverdal en De Welle de krachten gebundeld om tijdens de Corona Crisis initiatieven op te zetten om mensen in Nijverdal met elkaar in contact te brengen en te verbinden. Vrijwilligers worden gestimuleerd, gevraagd en ingezet voor o.a. het maken van een praatje via de telefoon, beeldbellen, iemand opfleuren of gewoon een leuk kaartje te schrijven. Op basis van de wensen en behoeften met de focus op ouderen worden de vrijwilligers ingezet voor o.a. boodschappen, klussen, hond uitlaten, vervoer en maaltijd bezorgen.

 

 

 

Lancering 8 mei met Wethouder Jelle Beintema

Op 8 mei start het initiatief op ludieke wijze: Wethouder Jelle Beintema verricht samen met 

Mevrouw Mulhof, inwoner van Nijverdal en Aafko de Vries vrijwilliger van de Huiskamer de aftrap. Omdat niet iedereen actief is op internet en juist deze groep behoefte heeft aan o.a. contact, ontvangen de inwoners van Nijverdal een "ouderwets" flyer met invulformulier en kunnen met hulp van de vele vrijwilligers aangeven welke behoefte zij hebben. De formulieren kunnen ingeleverd worden bij de Huiskamer van Nijverdal. Online kan men zich aanmelden via de nieuwe site www.ikkanwelzijn.nl

 

Hoe werkt het in de praktijk?

Sommige inwoners hebben nu al maanden bijna geen contact meer, met name als je weinig familie in de buurt hebt wonen. We promoten dus nu actief het telefoonnummer en verspreiden flyers. Vrijwilligers staan klaar om contact op te nemen en voeren leuke gesprekken. Samen kan het formulier worden ingevuld en kan men zich aanmelden: Niet alleen voor gezellig contact, maar bijvoorbeeld ook voor het ontvangen van een maaltijd aan huis en/of hulp met het brengen van boodschappen. "Juist nu bijvoorbeeld de supermarkt in de Kruidenwijk voor een aantal weken dichtgaat, willen wij er voor zorgen dat inwoners die niet zo mobiel zijn zeker kunnen zijn dat ze hun boodschappen krijgen"   

 

Er hebben vele inwoners zich gemeld bij de Welle die staan te popelen om als vrijwilliger in deze Corona Crisis meer te doen. Leden van het belteam onderhouden al zeer enthousiast contact met de zich al eerder aangemelde inwoners.  "Wethouder Beintema is trots en tevreden dat zo het aanbod van vrijwilligers gematcht wordt met wat de mensen in onze samenleving nu echt nodig hebben". "Ik hoop en verwacht dat veel mensen gebruik gaan maken van deze service en dienstverlening". 

 

Vrijwilligers steunen Noabers

Of je nu buurman, familie of vrijwilligers bent en wil je helpen of ken je iemand die ondersteuning en hulp kan gebruiken meld je aan via www.ikkanwelzijn.nl. Voor mensen die behoefte hebben aan een praatje is het speciale telefoonnnummer 0548-638810 beschikbaar.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: