Leuk initiatief van de bewoners van de Bosrand in Nijverdal

Datum: 22-03-2020

11:47 uur - Vanmorgen hingen op de diverse balkons van de Bosrand aan de Bonteweg in Nijverdal  witte t-shirts met een rood hart om de zorgverleners te bedanken. Wederom een mooi initiatief in deze moeilijke tijden. Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

K E schreef op 22-03-2020

Geweldig mooi gebaar, Maar ik rij vanmorgen om redenen van Holten naar Nijverdal over de touristenweg, nog nooit zoveel auto's en fietsers en wandelaars gezien ook geparkeerd langs de rijweg. Hoe zo aan de regels houden

William S. Burroughs schreef op 22-03-2020

Aan K E. We gaan waarschijnlijk in polonaise richting lock down. Zoals wel vaker wanneer de eigen verantwoording ons in de steek laat lossen regels en wetten het vervolgens op. Dat is jammer maar wel menselijk. Dan tot slot nog even over het mooie gebaar. Ik hoop dat dit na deze vervelende situatie ook financieel zijn of haar herwaardering zal vinden in de beloning van mensen in de zorg. Zodat er naast respect ook een ietwat betere boterham valt te verdienen.voor deze helden van de zorg. Want van klappen voor de bakker krijg je ook geen gratis brood. Zoals u ziet heb ik vanzelfsprekend hoop in deze vervelende situatie en denk dan ook over de ellende heen. Wat kunnen we er financieel wat verdeling en waardering van leren nadat blijkt dat er miljarden in de diepe zakken van de overheid blijken te zitten. En wat zegt ons het nu weer blauwe water in Venetie en de schone lucht boven China vanwege het weinige vliegverkeer. Ik ben geen Doutzen Kroes laat staan een knappe vent dus zeg geen dankjewel tegen het corona viris. Al vraag ik mij soms weleens af of de term 'dom blondje' wel echt een vooroordeel is. Maar dat terzijde. Het blauwe water en de schone lucht ligt niet aan het virus. Welnee! Het ligt natuurlijk aan ons gedrag en daar ben je geen virus voor nodig. Kortom er is hoop op een beter verstand na deze bange dagen. Blijf gezond! Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 22-03-2020

Helemaal tot slot kan ik u melden dat het met mij goed gaat. Nu is het voor iemand met een lichte bewondering voor het kluizenaarschap ook niet zo heel moeilijk en komt deze toch wel kwaliteit in deze situatie goed tot zijn recht. Blijf gezond! Prettige dag.

K.e, schreef op 22-03-2020

Geparkeerde auto’s is geen probleem lijkt me. Wandelaars moeten gewoon 1,5 meter afstand houden, dit is ook geen probleem ....en anders hoop ik dat alles 6 weken op slot gaat!!!

Dirk schreef op 22-03-2020

Wie de Nederlandse en Italiaanse coronacijfers naast elkaar legt, ziet een verontrustende parallel: de cijfers komen vrijwel overeen. Alleen loopt ons land twee weken achter. Koersen we af op Italiaanse toestanden? De kale coronacijfers van Nederland naast die van het zwaarst getroffen land in Europa schetsen nu al een verontrustend beeld. Italië had op 29 februari 29 doden, Nederland op 16 maart 24. Vier dagen later had Italië 107 doden, Nederland 106. En ook het aantal besmettingen loopt in de cijfers opmerkelijk gelijk op. Nederland lijkt op basis van deze statistieken in rap tempoItalië achterna te gaan.

Dirk schreef op 22-03-2020

K.E. Geparkeerde auto’s zijn het probleem niet en ook de wandelaars die even naar buiten gaan niet, bij ons genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te houden.

Dirk schreef op 22-03-2020

Maandag zet de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing op een rijtje wat het effect van dat slotoffensief is. De indruk is tot nu toe dat mensen zondag beter naar de oproep van de autoriteiten hebben geluisterd dan zaterdag. Mocht het resultaat van de herhaalde oproep teleurstellen, dan liggen verdergaande maatregelen in het verschiet, zo zegt een ingewijde. Het sluiten van meer ’niet-essentiële’ winkels ligt daarbij ’bovenaan de stapel’. Te denken valt aan kledingzaken, cadeauwinkels en meubelzaken. een straatverbod kan daarbij niet uitgesloten worden als volgende stap.

Dokter Dingeldijn schreef op 23-03-2020

Zolang er nog van ons verwacht wordt, dat we "gewoon" naar ons werk gaan. En de bouwvakker met 9 ! andere collega's in de schaftkeet van 3.5 Mtr bij 2.2 Mtr. zit. Vindt ik het géén probleem om een stukje te gaan fietsen, wandelen of naar de bouwmarkt te gaan !

William S. Burroughs schreef op 23-03-2020

Aan Dokter Dingeldijn. Zo heel af en toe komt het nog voor. Mensen die wanneer een ander in de sloot springt er zo achteraan springen. Het blijft een wonderlijk verschijnsel wat je kinderen niet kwalijk kunt nemen maar wat bij volwassenen toch op zijn minst curieus valt te noemen. Prettige dag.

Dr. ter Borg schreef op 24-03-2020

Weet u zeker dat ze met zoveel in de schaftkeet zitten? Op andere plekken doen ze dit om de beurt.

Mitis schreef op 25-03-2020

Folder verspreid in Rijssen: 'Virus kan alleen door God verholpen worden'

Richard schreef op 25-03-2020

Aantal geregistreerde besmettingen in onze gemeente stijgt ook volgens RIVM

Geronimo schreef op 25-03-2020

Volgens RIVM 7 gevallen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 25-03-2020

Op 25 maart zijn er in gem. Hellendoorn 19,5 per 100.000 inwoners! Dus reken maar uit... https://www.rivm.nl/coronavirus-kaart-van-nederland-per-gemeente

Richard schreef op 26-03-2020

Zondagmorgen 2 geregistreerde besmettingen en gisterenmiddag 7, gaat snel.

Ik geloof in god schreef op 27-03-2020

Maar wij zijn zelf verantwoordelijk voor wat wij van ons leven maken, en hoe wij met onze gezondheid omgaan, dus Houd je aan de regels, God spaart je niet Heb hem lief, en speel niet zelf voor God, ook niet als je denkt zo gelovig te zijn,Hoogmoed komt voor de val.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 27-03-2020

@Ik geloof in god; Wáárom zouden we God lief moeten hebben, terwijl hij ons niet spaart! Doet me denken aan SGP-vrouwen die onderdanig moeten zijn. En dus helemaal niet zelf verantwoordelijk voor hun leven kunnen zijn, omdat ze de regels van de bijbel moeten volgen. Volgens mij bestaat God helemaal niet, het is een verzinsel van duizenden jaren geleden, van mensen die de wereld probeerden te verklaren. Tegenwoordig is alles via wetenschappelijk bewijs te verklaren. Religie maakt meer kapot dan je lief is; wanneer je denkt dat onheil een straf van God is, het toch al voorbestemd is of je in hel of hemel komt, heb je minder gevoel voor eigen verantwoordelijkheid, om dus iets aan je situatie te veranderen. Christelijken leven in een bubbel, die hun blind maakt voor de realiteit.

Richard schreef op 27-03-2020

God Is a DJ is een triphop- en dancelied, geproduceerd en gemixt door Rollo en Sister Bliss van de muziekgroep Faithless. In Nederland werd het nummer al snel uitgeroepen tot Dancesmash; vervolgens ook tot Alarmschijf en tot 3FM Megahit. Uiteindelijk bereikte het de eerste plaats in de Nederlandse Top 40, maar het kwam niet verder dan nummer 3 in de Nederlandse Single Top 100. In de Vlaamse Ultratop 50 behaalde het lied de vierde plaats. In het moederland Engeland bleef God Is a DJ op positie 6 steken.

K E schreef op 27-03-2020

aan (2) personen???? waar gaat het over

Geronimo schreef op 27-03-2020

@tut, omdat gelovigen volgens de bijbel leven en daarin staat: 'Wie zijn kind liefheeft, spaart de roede niet.''. Maar afgezien daarvan, waarom leef jij dan, hoogstwaarschijnlijk, wel volgens de 10 geboden?

William S. Burroughs schreef op 28-03-2020

Ik geloof gewoon in anderhalve meter afstand. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 28-03-2020

Waarom? Ik vind het virus al vaag genoeg. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: