Leuk initiatief van de bewoners van de Bosrand in Nijverdal

Datum: 22-03-2020

11:47 uur - Vanmorgen hingen op de diverse balkons van de Bosrand aan de Bonteweg in Nijverdal  witte t-shirts met een rood hart om de zorgverleners te bedanken. Wederom een mooi initiatief in deze moeilijke tijden. Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

K E schreef op 22-03-2020

Geweldig mooi gebaar, Maar ik rij vanmorgen om redenen van Holten naar Nijverdal over de touristenweg, nog nooit zoveel auto's en fietsers en wandelaars gezien ook geparkeerd langs de rijweg. Hoe zo aan de regels houden

William S. Burroughs schreef op 22-03-2020

Aan K E. We gaan waarschijnlijk in polonaise richting lock down. Zoals wel vaker wanneer de eigen verantwoording ons in de steek laat lossen regels en wetten het vervolgens op. Dat is jammer maar wel menselijk. Dan tot slot nog even over het mooie gebaar. Ik hoop dat dit na deze vervelende situatie ook financieel zijn of haar herwaardering zal vinden in de beloning van mensen in de zorg. Zodat er naast respect ook een ietwat betere boterham valt te verdienen.voor deze helden van de zorg. Want van klappen voor de bakker krijg je ook geen gratis brood. Zoals u ziet heb ik vanzelfsprekend hoop in deze vervelende situatie en denk dan ook over de ellende heen. Wat kunnen we er financieel wat verdeling en waardering van leren nadat blijkt dat er miljarden in de diepe zakken van de overheid blijken te zitten. En wat zegt ons het nu weer blauwe water in Venetie en de schone lucht boven China vanwege het weinige vliegverkeer. Ik ben geen Doutzen Kroes laat staan een knappe vent dus zeg geen dankjewel tegen het corona viris. Al vraag ik mij soms weleens af of de term 'dom blondje' wel echt een vooroordeel is. Maar dat terzijde. Het blauwe water en de schone lucht ligt niet aan het virus. Welnee! Het ligt natuurlijk aan ons gedrag en daar ben je geen virus voor nodig. Kortom er is hoop op een beter verstand na deze bange dagen. Blijf gezond! Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 22-03-2020

Helemaal tot slot kan ik u melden dat het met mij goed gaat. Nu is het voor iemand met een lichte bewondering voor het kluizenaarschap ook niet zo heel moeilijk en komt deze toch wel kwaliteit in deze situatie goed tot zijn recht. Blijf gezond! Prettige dag.

K.e, schreef op 22-03-2020

Geparkeerde auto’s is geen probleem lijkt me. Wandelaars moeten gewoon 1,5 meter afstand houden, dit is ook geen probleem ....en anders hoop ik dat alles 6 weken op slot gaat!!!

Dirk schreef op 22-03-2020

Wie de Nederlandse en Italiaanse coronacijfers naast elkaar legt, ziet een verontrustende parallel: de cijfers komen vrijwel overeen. Alleen loopt ons land twee weken achter. Koersen we af op Italiaanse toestanden? De kale coronacijfers van Nederland naast die van het zwaarst getroffen land in Europa schetsen nu al een verontrustend beeld. Italië had op 29 februari 29 doden, Nederland op 16 maart 24. Vier dagen later had Italië 107 doden, Nederland 106. En ook het aantal besmettingen loopt in de cijfers opmerkelijk gelijk op. Nederland lijkt op basis van deze statistieken in rap tempoItalië achterna te gaan.

Dirk schreef op 22-03-2020

K.E. Geparkeerde auto’s zijn het probleem niet en ook de wandelaars die even naar buiten gaan niet, bij ons genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te houden.

Dirk schreef op 22-03-2020

Maandag zet de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing op een rijtje wat het effect van dat slotoffensief is. De indruk is tot nu toe dat mensen zondag beter naar de oproep van de autoriteiten hebben geluisterd dan zaterdag. Mocht het resultaat van de herhaalde oproep teleurstellen, dan liggen verdergaande maatregelen in het verschiet, zo zegt een ingewijde. Het sluiten van meer ’niet-essentiële’ winkels ligt daarbij ’bovenaan de stapel’. Te denken valt aan kledingzaken, cadeauwinkels en meubelzaken. een straatverbod kan daarbij niet uitgesloten worden als volgende stap.

Dokter Dingeldijn schreef op 23-03-2020

Zolang er nog van ons verwacht wordt, dat we "gewoon" naar ons werk gaan. En de bouwvakker met 9 ! andere collega's in de schaftkeet van 3.5 Mtr bij 2.2 Mtr. zit. Vindt ik het géén probleem om een stukje te gaan fietsen, wandelen of naar de bouwmarkt te gaan !

William S. Burroughs schreef op 23-03-2020

Aan Dokter Dingeldijn. Zo heel af en toe komt het nog voor. Mensen die wanneer een ander in de sloot springt er zo achteraan springen. Het blijft een wonderlijk verschijnsel wat je kinderen niet kwalijk kunt nemen maar wat bij volwassenen toch op zijn minst curieus valt te noemen. Prettige dag.

Dr. ter Borg schreef op 24-03-2020

Weet u zeker dat ze met zoveel in de schaftkeet zitten? Op andere plekken doen ze dit om de beurt.

Mitis schreef op 25-03-2020

Folder verspreid in Rijssen: 'Virus kan alleen door God verholpen worden'

Richard schreef op 25-03-2020

Aantal geregistreerde besmettingen in onze gemeente stijgt ook volgens RIVM

Geronimo schreef op 25-03-2020

Volgens RIVM 7 gevallen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 25-03-2020

Op 25 maart zijn er in gem. Hellendoorn 19,5 per 100.000 inwoners! Dus reken maar uit... https://www.rivm.nl/coronavirus-kaart-van-nederland-per-gemeente

Richard schreef op 26-03-2020

Zondagmorgen 2 geregistreerde besmettingen en gisterenmiddag 7, gaat snel.

Ik geloof in god schreef op 27-03-2020

Maar wij zijn zelf verantwoordelijk voor wat wij van ons leven maken, en hoe wij met onze gezondheid omgaan, dus Houd je aan de regels, God spaart je niet Heb hem lief, en speel niet zelf voor God, ook niet als je denkt zo gelovig te zijn,Hoogmoed komt voor de val.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 27-03-2020

@Ik geloof in god; Wáárom zouden we God lief moeten hebben, terwijl hij ons niet spaart! Doet me denken aan SGP-vrouwen die onderdanig moeten zijn. En dus helemaal niet zelf verantwoordelijk voor hun leven kunnen zijn, omdat ze de regels van de bijbel moeten volgen. Volgens mij bestaat God helemaal niet, het is een verzinsel van duizenden jaren geleden, van mensen die de wereld probeerden te verklaren. Tegenwoordig is alles via wetenschappelijk bewijs te verklaren. Religie maakt meer kapot dan je lief is; wanneer je denkt dat onheil een straf van God is, het toch al voorbestemd is of je in hel of hemel komt, heb je minder gevoel voor eigen verantwoordelijkheid, om dus iets aan je situatie te veranderen. Christelijken leven in een bubbel, die hun blind maakt voor de realiteit.

Richard schreef op 27-03-2020

God Is a DJ is een triphop- en dancelied, geproduceerd en gemixt door Rollo en Sister Bliss van de muziekgroep Faithless. In Nederland werd het nummer al snel uitgeroepen tot Dancesmash; vervolgens ook tot Alarmschijf en tot 3FM Megahit. Uiteindelijk bereikte het de eerste plaats in de Nederlandse Top 40, maar het kwam niet verder dan nummer 3 in de Nederlandse Single Top 100. In de Vlaamse Ultratop 50 behaalde het lied de vierde plaats. In het moederland Engeland bleef God Is a DJ op positie 6 steken.

K E schreef op 27-03-2020

aan (2) personen???? waar gaat het over

Geronimo schreef op 27-03-2020

@tut, omdat gelovigen volgens de bijbel leven en daarin staat: 'Wie zijn kind liefheeft, spaart de roede niet.''. Maar afgezien daarvan, waarom leef jij dan, hoogstwaarschijnlijk, wel volgens de 10 geboden?

William S. Burroughs schreef op 28-03-2020

Ik geloof gewoon in anderhalve meter afstand. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 28-03-2020

Waarom? Ik vind het virus al vaag genoeg. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 29-03-2020

@Geronimo, (sorry, korter kan ik reactie niet maken), je vraagt waarom ik me aan de ‘10 geboden’ houd. Bijbel is geschreven in de 7e eeuw na Chr.. Beschrijft het verhaal (zonder enig archeologisch of schriftelijk bewijs!) over iets wat 800 tot 1200 jaar daarvoor zou zijn gebeurd. Dus historische betrouwbaarheid is nul komma nul. Om allerlei stammen tot één volk te maken, en zo sterker te staan tegen buurlanden, verzon de machthebber dus God, een soort pappie die kinderen beschermt en disciplineert door te straffen. Laatste eeuwen is er steeds meer twijfel gekomen aan Zijn bestaan. Dus geloof in een God is een kinderlijke, onwetende manier om de wereld te bezien. Een volwassen vorm is humanisme, niet God maar de mens centraal stellen. Het besef dat elk mens onderdeel is van een geheel. Daarom zijn de humane waarden: doe het goede, het rechtvaardige, het liefdevolle, het vredige en werk samen met elkaar om het leven op deze aarde voor iedereen en alles zo aangenaam mogelijk te maken. Dus dat houd momenteel ook in: houdt 1,5 meter afstand... Omdat de dominee, pastoor en theoloog zichzelf niet overbodig, brodeloos willen maken, verzinnen ze voortdurend nieuwe interpretaties om zo twijfelende gelovigen, een nieuw versie op de mouw te spelden, zodat de gelovigen toch maar naar de kerk blijven komen. B.v. dat bijbelverhalen symbolisch zijn en gaan zo langzaam richting humanisme.

Han schreef op 29-03-2020

Tut, deze discussie win je niet, noch de gelovigen. Heb respect voor elkaar, dat is waar het om draait. Nu weet ik ook wel dat een streng gelovige minder respect voor een niet gelovige heeft, maar daar moet je boven staan. Zij willen immers zo bekrompen leven en niet jij.

Geronimo schreef op 30-03-2020

@tut, ik heb je al eerder gezegd, dat ik niet christelijk ben, maar daarom hoef je anderen nog niet opzettelijk af te zeiken. En als je er dan toch dieper op in wil gaan, waarom vindt jij de mens dan verheven boven dieren? Je komt allemaal van het eerste levende organisme (deze kon zichzelf delen, voordat je zegt hoe deze zich dan kon voortplanten), dus wat geeft jou het recht om andere levende wezens/organismen, bv muizen, ratten, luizen, etc. te doden?

Geronimo schreef op 30-03-2020

@tut, en de bijbel is van later, zo wat. Zoek maar eens op wanneer Paulus "de brief aan de romeinen"schreef, kom je alweer aan een heel ander jaartal.

K E schreef op 30-03-2020

volgens mij : ging het om een heel mooi gebaar.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 30-03-2020

@Geronimo, ik heb het erover op welk tijdstip en welke manier de tien geboden zijn geschreven. Het is niet mijn bedoeling om iemand af te zeiken, maar meer om te attenderen dat ze geloven in iets wat niet bestaat, wat hun wijsgemaakt is. Dat is nog ‘kinderlijk’, zoals je een kind alles kunt wijsmaken, omdat hij nog niet over voldoende kennis en vaardigheden beschikt. En afhankelijk is van ouders. Zodra zijn verstand ontwikkeld is en hij onafhankelijk genoeg is om zichzelf te redden, kan hij zelf keuzes maken en nee zeggen tegen dingen die hem niet aanstaan. Volwassenheid betekent dat je kritisch nadenkt of iets wel klopt en niet klakkeloos aanneemt wat iemand je wijsmaakt. Ik zei dat de mens centraal staat, die het beste met alles en iedereen voorheeft. Ongedierte brengt ziekte en schade voort, dat is nadelig voor mensen, dieren, planten en omgeving. Dus daarom moet je het slechte verwijderen om het welzijn van anderen te waarborgen. @K E, klopt, maar belangrijker is de discussie waarin iedereen kan meepraten, maakt niet uit of je afdwaalt van onderwerp.

Geronimo schreef op 30-03-2020

Elk levend iets op deze planeet heeft een functie. Daar heeft, in jouw geval, de natuur goed voor gezorgd. Omdat het jou niet bevalt, zijn ze nog niet ongewenst. Je omgeving schoon houden, helpt al behoorlijk. Maar ik denk dat de flora en fauna meer last heeft van de homo sapiens met zijn vervuiling.

Henk. schreef op 30-03-2020

@ wat ben ik tot een tut. U hebt van die ellenlange verhalen. Geloof njet dat dit veel mensen nog lezen. Ik tenminste niet. Als ik u naam zie staan dan denk ik. OH die weer.

Wat ben ik toch een tut? schreef op 30-03-2020

@Geronimo, B.v binnenstad Zwolle wordt heel schoon gehouden, maar doordat het vooral oude panden zijn , heerst er een muizenplaag in winkels en restaurants. @Henk, u heeft helemaal gelijk, ik doe mijn naam eer aan; tut betekent zeurende vrouw. Dus heel verstandig om uw kostbare tijd aan nuttiger zaken te besteden.

Geronimo schreef op 31-03-2020

@tut, als het zo schoon was, dan trokken ze wel verder, want dan valt er niets te eten. Ik denk dat deze planeet beter af was zonder mensen, als een andere diersoort. Kijk maar eens wat een puinhoop wij er van maken.

Lex schreef op 31-03-2020

@wat ben ik toch een tut, Doorgaan met je reacties, niks mis mee! Ik lees ze graag (niet altijd mee eens, maar dat hoeft ook niet).

Wat ben ik toch een tut! schreef op 31-03-2020

@Han, beetje late reactie, natuurlijk heb ik respect voor gelovigen, ik denk dat iedereen op verschillende vlakken constant in groeiproces zit, dus het komt vast wel goed met hun. Wanneer je iemand wijst op zijn ongelijk, zal hij niet zeggen ‘Dankjewel dat je me dit zegt en ik dus niet de rest van mij leven hoef te verspillen aan die onzin’. Nee, integendeel, wanneer iemand cognitieve dissonatie ervaart, hij denkt A en alles wijst op niet-A, zal hij zichzelf nog dieper ingraven in verkeerde overtuiging, door op zoek te gaan naar argumenten om zijn A te ondersteunen. Vooral slimme mensen kunnen dit goed, en zijn dus niet te overtuigen van hun verkeerde denkbeeld.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 31-03-2020

@Geronimo, jij denkt dat muizen alleen vuil lusten. Realiteit is dat ze in winkels en supermarkten de koopwaar, dus de koekjes, kaas opvreten, nestjes maken,bijten, poepen en piesen. Bij V&D heb ik wel muizen zien lopen. @Lex dankjewel voor aardige reactie en moeite om reactie’s te lezen.

Geronimo schreef op 31-03-2020

tut, ja, dat is rotzooi wat de supermarkten niet op tijd controleren en opruimen.Maar op mijn 2de onderwerp ga je niet op in, helaas.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 31-03-2020

@Geronimo, ik bedoel niet dat muizen op rotzooi afkomen, maar dat er altijd muizen zijn in oude panden door zoveel kieren en gaten en deuren die hele dag openstaan. Ja, mensen vernietigen de planeet. Nu staan 80/90 % van vliegtuigen stil, minder autoverkeer, minder verwarming in scholen, kantoren, winkels en direct is er schonere lucht. Planeet en natuur zelf zijn ook vernietigend voor leven op aarde; giftige aardgassen, overstromingen, hitte, koude, giftige planten, vulkanen, orkanen, ziektes, ongedierte, roofdieren, virussen, temperatuurwisselingen enz.. Wikipedia: ====meestal,sterven soorten binnen tien miljoen jaar uit, er wordt geschat dat meer dan 99% van de soorten die ooit geleefd hebben, nu uitgestorven zijn.==== Dus, als mens zou verdwijnen, onstaan er wel nieuwe soorten, dat heet evolutie. Is het erg dat de mens verdwijnt? Zo zie je, problemen lossen zichzelf wel op... ; )

Richard schreef op 01-04-2020

De onafhankelijke slot coördinator heeft met onmiddellijke ingang besloten extra slots uit te geven voor vrachtvluchten. Vanwege het coronavirus zijn veel passagiersvluchten geannuleerd er is dus ruimte om extra vrachtvluchten op Schiphol te laten plaatsvinden. Van de wereldwijde 180.000 vliegbewegingen zijn het er nu nog 66.000. Dus Ruim 1/3 van de vliegtuigen is nog in de lucht, dit is meer dan 80%

Mitis schreef op 01-04-2020

Kijk met behulp van https://www.flightradar24.com maar eens boven de de US.

Harm schreef op 01-04-2020

Aan de redactie van HvH: Als jullie verstandig zijn sluit het gastenboek met al deze reacties, het is niet Hart van Hellendoorn waardig....

Geronimo schreef op 02-04-2020

@Harm, inlevingsvermogen is niet erg groot bij jou. Mensen hebben weinig te doen en hebben hier een "bezigheid cq afleiding. En ja, dan word er wel eens of vaak van het onderwerp afgeweken. Maar ik heb een tip voor jou, lees geen reacties meer, dan ben jij verstandiger dan HvH.

Mitis schreef op 02-04-2020

Idd Geronimo zo is het precies!

Wat ben ik toch een tut! schreef op 02-04-2020

@Han, je hebt helemaal gelijk, toen je hierboven schreef *** Heb respect voor elkaar, dat is waar het om draait. Nu weet ik ook wel dat een streng gelovige minder respect voor een niet gelovige heeft, maar daar moet je boven staan. Zij willen immers zo bekrompen leven en niet jij*** Momenteel valt er weinig nieuws te vermelden, het zou jammer zijn wanneer HvH hierdoor minder bezoekers en dus minder inkomsten krijgen. Dus discussie brengt nog wat leven in de brouwerij.

Geronimo schreef op 03-04-2020

@tut." jouw respect voor elkaar" zou geloofwaardig hebben overgekomen, indien je die beledigingen (minder respect, bekrompen leven) achterwege had gelaten. De minachting spat ervan af.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 04-04-2020

@Geronimo, bekrompen betekent géén respect hebben voor anderen. Gelovigen die de Bijbel volgen, worden gehersenspoeld met oproepen om anderen te vernietigen. (Deuteronomium 20:16-17) Maar van de steden dezer volken, die u de HEERE, uw God, ten erve geeft, zult gij niets laten leven, dat adem heeft. Maar gij zult ze ganselijk verbannen: de Hethieten, en de Amorieten, en de Kanaänieten, en de Ferezieten, de Hevieten, en de Jebusieten, gelijk als u de HEERE, uw God, geboden heeft).

Geronimo schreef op 04-04-2020

@tut, je gaat totaal niet in, op wat ik zeg. En wanneer hebben christenen voor het laatst geprobeerd om jouw te vermoorden?

Mitis schreef op 04-04-2020

Voor een ieder geldt: Hoe dommer hoe meer overtuigd van het eigen gelijk.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 04-04-2020

@Mitis, dat zijn nog eens wijze woorden. Deze had ik vandaag nog niet gehoord. Tijd om terug te keren naar het eigenlijke onderwerp; Corona.

Geronimo schreef op 05-04-2020

@tut, maw te bang om antwoord te geven.

William S. Burroughs schreef op 05-04-2020

Aan Mitis. "Voor een ieder geldt: Hoe dommer hoe meer overtuigd van het eigen gelijk" U generaliseert hier wel een beetje waardoor bovengetekende zich een beetje aangevallen voelt. Want dan ben ik dus op bepaalde gebieden verschrikkelijk dom. En wat is daar mis mee wanneer ik er een ander niet tot last mee ben of probeer van te overtuigen? En wanneer ik wel open sta voor andere meningen maar ze daardoor nog niet direct eigen maak? Of iets toegeef of zelfs weleens excuses aan bied? Ik denk dan ook dat u met het gebrek aan deze vragen tot de generalisatie "Voor een ieder geldt: Hoe dommer hoe meer overtuigd van het eigen gelijk" bent gekomen. Dat ligt volgens mij dus iets genuanceerder en geldt niet voor een ieder. Je kan beter overtuigd zijn zonder anderen lastig te vallen dan geloven en anderen buiten te sluiten. Kortom met een beetje overtuiging is niks mis mee in deze wereld. Dan maar af en toe verschrikkelijk dom wanneer dat mij op de been houdt. Tot zover mijn kritische kanttekening die u vanzelfsprekend op de inhoud en niet op de persoon moet lezen. Want daar schort het hier ook nog weleens aan. Maar dat terzijde. Prettige dag en blijf gezond.

jos schreef op 05-04-2020

Tut schreeuwt altijd maar zonder onderbouwing, geestelijke gesteldheid is zeer laag. nagenoeg altijd negatief naar of op anderen. bv het goedwerkende werk van een directeur van een stichting ziet ze niet en de waarde daarvan ook niet. ze denkt dat ze zelf hetzelfde kan bereiken.

Mitis schreef op 06-04-2020

Oneliners zijn niet bedoeld om iets genuanceerd weer te geven. Trek het je vooral niet persoonlijk aan WSB (-;

William S. Burroughs schreef op 06-04-2020

Aan Mitis. Daar heeft u een punt. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: