Voorkomen verjaring van mogelijke schade door Lelystad Airport

Datum: 14-02-2020

8.20 uur - De fractie van Lokaal Hellendoorn heeft het college een brief gestuurd over eventuele schadevergoeding door de ontwikkelingen op Lelystad Airport.

 
Betreft: Voorkomen verjaring van mogelijke schade door Lelystad Airport.
 
Geacht College
 
Meerdere organisaties, waaronder de Plaatselijke Belangen, zijn bezig hun leden te informeren over het voorkomen van verjaring door mogelijke schade van Lelystad Airport.
 
Op 1 april 2015 is het Luchthavenbesluit Lelystad in werking getreden. Op grond van de Wet luchtvaart (Wlv) kan een belanghebbende verzoeken om een schadevergoeding, door eventuele ontwikkelingen als gevolg van het Luchthavenbesluit Lelystad.
Het recht van vergoeding van schade verjaart na vijf jaar. In het geval Lelystad Airport is dit op 1 april 2020. Momenteel wordt een voorstel behandeld tot wijziging van het Luchthavenbesluit Lelystad. Hierdoor kan eventuele schade van het Luchthavenbesluit Lelystad nog niet worden voorzien.
 
Om te voorkomen dat de vordering op vergoeding van eventuele schade verjaart, maken organisaties, waaronder de Plaatselijke Belangen kenbaar aan hun leden, om een zogeheten stuitingsbrief te sturen aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
 
Geacht College, als fractie van Lokaal Hellendoorn denken wij dat informatie verstrekking op dit onderwerp breder moet worden getrokken. Dat de inwoners door een persbericht van de gemeente Hellendoorn gewezen worden op deze ontwikkeling en een afweging kunnen maken om een zogeheten stuitingsbrief te verzenden. De gemeente Hellendoorn de Plaatselijke Belangen ondersteunt in deze informatieverstrekking.
 
Voor informatie lijkt ons stichting Hoog Overijssel een juist contact persoon. Een voorbeeld van een stuitingsbrief is te vinden op hun website.
 
Door deze brief vragen wij u aandacht voor dit onderwerp. Wij zien uw reactie graag zo spoedig mogelijk tegemoet, omdat de datum van 1 april snel dichterbij komt.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 14-02-2020

Zucht, mogelijke schade bla bla bla. Welke schade? Vakantiegangers die hun auto in Hellendoorn parkeren? Had graag gezien dat Airport Twenthe weer open ging.

Geronimo schreef op 14-02-2020

@Han, en dan na 1 april as merken dat er toch schade is, eventueel van derden, en dan mag de gemeente, lees inwoners, opdraaien voor de kosten? Goede zaak dit. Daarbij komt dat de boeren hun uitstoot moeten beperken en dan wil jij vrolijk vliegen vanaf Lelystad? En dan praat ik nog niet eens over de hinder hiervan.

Geronimo schreef op 14-02-2020

PS deze week voor het eerst meer dan 20 graden op Antarctica.

Maarten schreef op 15-02-2020

@geronimo https://www.scienceguide.nl/2012/08/tropisch-regenwoud-op-de-zuidpool/ Toch niet helemaal voor het eerst....

K E schreef op 16-02-2020

goede zaak van deze partij, niets zeggen en de boel laten verjaren is een sterk punt van de overheid, wakker houden die gasten. lawaai ,dieren, rust, natuur, overlast komt er zeker.

Mitis schreef op 16-02-2020

Heb geen enkele bezwaar tegen vliegveld Lelystad. Wij vliegen regelmatig. Beetje lawaai overlast heb ik geen moeite mee.

Hendrik schreef op 16-02-2020

Aan Geronimo, kunnen al die klimaatdrammers daar niet gaan wonen?

Geronimo schreef op 17-02-2020

@Hendrik, altijd maar dom geschreeuw zonder onderbouwing. Maar leg het straks maar uit aan je (klein)kinderen, mits je ze hebt, ik hoop van niet.

Uw reactie

Naam:
Bericht: