Lévi Weemoedt te gast bij Literair Poëziecafé

Datum: 14-01-2020

13.09 uur - De in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw mateloos populaire dichter, schrijver en zwartkijker Lévi Weemoedt komt op donderdag 6 februari naar het Literair Café in De Smidse voor een poëzie-avond. Maar voordat hij zijn zwartgallige versjes en droevige gedichten loslaat op het publiek in De Smidse, zal de immer vrolijke Nijverdalse Neerlandicus Jan Verhoek de eigenzinnige schrijver van o.a. ‘Pessimisme kun je leren’ interviewen over zijn werk.

Achtergrond

Lévi Weemoedt was in de zeventiger jaren van de vorige eeuw een ware literaire popster. Eigenzinnige en ironische schrijfsels, gekenmerkt door een inktzwart wereldbeeld in combinatie met galgenhumor. Zo kun je Weemoedt het best beschrijven. Lévi Weemoedt is de pseudoniem van Izaäk Jacobus van Wijk (1948). Hij is schrijver van tragikomische korte verhalen en gedichten, die hij als geen ander voor publiek ten gehore brengt. In de jaren ‘80 streed hij samen met Hans Dorrestijn om de titel 'droevigste dichter van Nederland'.
 
Daarnaast schreef hij de roman ‘De ziekte van Lodesteijn’, een 'minor classic', aldus de kritiek. In 2014 verscheen de bundel ‘Met enige vertraging’ en in 2018 stelde Özcan Akyol de bloemlezing ‘Pessismisme kun je leren!’ samen, die vrijwel meteen een bestseller werd. Jan Verhoek gaat aan het begin van de avond met Lévi Weemoedt in gesprek en houdt de schrijver een bloemlezing. De avond wordt vervolgens muzikaal afgesloten door het akoestisch trio Dustlands.
 
Extra info

De toegang is gratis maar het is wel aan te bevelen om kaarten te bestellen. Dit kan www.zinin.com, of telefonisch via 0548-624489. Afhalen bij  de TouristInfo/VVV Nijverdal is ook mogelijk. 

 
Foto: Arie Wapenaar
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: