Strongmanrun groeit uit tot: Yu Man Race Obstacle Run

Datum: 10-01-2020

18.30 uur - De nieuwe koers en daarbij behorende nieuwe naam van de StrongmanRun is bekend. Het event gaat verder als YU MAN RACE. Ook de StrongSisterRun wordt onderdeel van de YU MAN RACE. Dit betekent geen verschil meer tussen mannen en vrouwen.

Op 5 en 6 september 2020 vindt de eerste YU MAN RACE plaats. De YU MAN RACE is niet alleen de obstaclerun op 6 september in Hellendoorn. Het aanbod is uitgebreid met een hardloopwedstrijd en YU MAN RACE KIDS OBSTACLE RUN op 5 september en op 18 april de YU MAN RACE THROWDOWN in het FBK-stadion in Hengelo. 
 
De nieuwe koers is een van de redenen dat de samenwerking met Fisherman's Friend is opgezegd. "Een gezamenlijk besluit", vertelt Bas Wispels. "Onder YU MAN RACE organiseren wij meerdere evenementen en worden we toegankelijk voor verschillende groepen mensen, van topsporters tot kids. Bovendien kunnen we ons nu nog meer richten op de gezonde kant van sporten."
 
"YU MAN staat voor human, wat mens betekent. Met deze naam spreken wij alle mensen aan. Iedereen kan deelnemen aan de races en wij zorgen ervoor dat alle events voor ieder mens toegankelijk en uitdagend wordt. De Yu in YU MAN kun je ook zien als you of jij, wat oproept dat het binnenkort ook jouw race wordt", vervolgt Wispels. 
 
De naamsverandering en bijbehorende missie betekent ook dat de StrongSisterRun vanaf nu opgaat in de YU MAN race. "We willen geen verschil meer in geslacht, YU MAN is mannelijk en vrouwelijk. Aan de StrongSisterRun mochten alleen dames deelnemen." Een van de redenen bij inschrijving van een girls only run is de afstand. "Die was bij de StrongSisterRun korter." De organisatie houdt hier rekening mee door de obstaclerun op te delen in vier afstanden: 5KM – 10KM – 15KM en 21KM. Bovendien wordt rekening gehouden met het niveau van de sporters. "We willen zowel topsporters als beginnelingen bereiken. Door de verschillende startgroepen te handhaven en een aparte groep voor competitors te creëren, kunnen we hier goed op inspelen."
 
Onder de vlag van YU MAN race worden verschillende sport events georganiseerd. Op zaterdagochtend 5 september 2020 vindt voor de eerste keer de YU MAN RACE KIDS OBSTACLE RUN plaats. Aansluitend zal de zaterdag in het teken staan van hardlopen, met als hoogtepunt de 21KM; een halve marathon. "YU MAN RACE HALF MARATHON vindt plaats in de bosrijke omgeving van Hellendoorn. De gevarieerde ondergrond en hoogtemeters van de Sallandse Heuvelrug maken dit hardloopevent uniek", vertelt Bas Wispels. Deelnemers kunnen zich ook inschrijven voor de afstanden 5KM, 10KM en 15KM. 
 
Zondag 6 september is de dag van de obstacleruns. "De obstaclerun vindt in een verbeterde vorm plaats. Deelnemers krijgen wat ze van ons gewend zijn, maar we gaan ze verrassen met spectaculaire extra's." Voorafgaand aan de YU MAN RACES in september vindt op 18 april dit jaar de YU MAN THROWDOWN in het FBK-stadion in Hengelo plaats. "Een nieuw en spectaculair event voor deelnemers en publiek waar running, obstakels en workouts bij elkaar komen."
 
De rode draad in alle YU MAN RACES is next-level sport. "Dit betekent zoveel als het hogere doel. Dat doel is voor iedereen verschillend, maar wij gaan ervoor zorgen dat deelnemers het beste in zichzelf naar boven halen, ze uitdagen net die stap extra te zetten. Dit kan een kwalificatie voor het EK zijn, in de top 100 van 21KM staan of het finishen van je eerste 5KM wedstrijd", licht Bas Wispels toe. "Wij gaan de deelnemers maximaal ondersteunen hun sportieve doel te halen, maar het belangrijkste is natuurlijk fun tijdens de run!"
 
De organisatie zoekt de samenwerking op met maatschappelijk betrokken partijen en bedrijven die zich bezighouden met de fit- en gezondheid van mensen. "We zoeken verbinding met merken die kracht uitstralen. Ons doel is onze evenementen voor iedereen toegankelijk maken, maar dat betekent niet dat het er soft aan toegaat. In aanloop naar het event is goede begeleiding nodig." Zo krijgt iedereen die zich inschrijft een gratis trainingsprogramma en volgen in de aankomende maanden verschillende workouts en clinics.

Bekijk hieronder de Release Clip!

Meer info op 

YUMANRACE.COM

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: